Dinteloorder Peter Kop heeft een eigen brouwclubje: 'Ik hou van donkere bieren'
Foto: Peter Kop

Dinteloorder Peter Kop heeft een eigen brouwclubje: 'Ik hou van donkere bieren'

DINTELOORD - Sommige bierliefhebbers laten het niet zitten bij het drinken van bier alleen. Zij nemen het heft in eigen handen en gaan zelf bier brouwen. Eén van hen is Peter Kop uit Dinteloord. Samen met twee vrienden, Jan Troost en Johan van Vlimmeren, heeft hij sinds een aantal jaar een heus bierbrouwclubje.


"Dat brouwen doen we bij mij thuis", laat Peter weten. "We komen daarvoor zo'n vier of vijf keer per jaar samen, maar buiten het brouwen om zien we elkaar ook regelmatig." Het drietal brouwt steeds op een andere manier. "Soms brouwen we met een pakket", vertelt de Dinteloorder. "Daar moet je dan een aantal ingrediënten bij doen, opkoken en in de gistketel stoppen. Daarna is het een kwestie van wachten." Maar af en toe brouwen Jan, Joost en Peter ook vanaf het begin. "Maar dit proces is heel erg uitgebreid", zegt Peter. "Ik ben van mening dat je thuis het beste met een pakket kan brouwen."

Per keer brouwen de drie vrienden ongeveer 22 liter bier. "Deze bottelen we in Grolsch beugelflessen", vertelt Peter. "Dat zijn dus ongeveer 44 flessen bier van een halve liter. Deze drinken we samen op, maar we delen ze ook uit!"

De liefde voor bier is bij Peter ontstaan toen hij zelf een café had in Dinteloord. "Daar had ik vijf verschillende soorten bier van het vat en 49 verschillende soorten op de kaart", vertelt hij. "Als ik in een café zit drink ik het liefst een normaal pilsje, maar thuis kies ik vaak een Trapist. Ik hou wel van donkere bieren." 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief