Opmars coronavirus baart burgemeester Van den Belt zorgen
Foto: Gemeente Steenbergen

Opmars coronavirus baart burgemeester Van den Belt zorgen

STEENBERGEN - De opmars van het coronavirus baart burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen in toenemende mate grote zorgen. "De grootste brandhaard van Nederland bevindt zich momenteel bovendien vlakbij ons, in buurgemeente Bergen op Zoom."


Een situatie die volgens hem niet te benijden is en ook voor Steenbergen gevolgen kan hebben. "Vanwege de vele verbindingen tussen onze en de andere Brabantse Wal-gemeenten. Het coronavirus kijkt immers niet naar stads-, dorps-, of landsgrenzen en ook niet naar leeftijd."

Vinger aan de pols

Volgens de burgemeester is er op dit moment geen noodzaak om in de gemeente Steenbergen de maatregelen verder aan te scherpen. "Maar we houden de vinger nadrukkelijk aan de pols, om zo nodig meteen in te kunnen grijpen. Gelukkig hebben we de maatregelen de afgelopen maanden met z’n allen heel serieus genomen. Laten we dat vooral zo houden."

Alertheid

De opleving van het coronavirus vraagt van iedereen weer extra alertheid, onder andere op het goed blijven naleven van de (basis)regels. "Vooral de 1,5 meter afstand is en blijft van wezenlijk belang om de kans op besmetting zoveel mogelijk te beperken. Evenals het vermijden van drukke plaatsen."

De burgemeester weet dat het mooie weer het er misschien allemaal niet makkelijker op maakt. "Maar ook met inachtneming van de voorschriften valt er volgens mij nog meer dan genoeg te genieten. Daarnaast moeten onze scholen en verenigingen na de vakantie weer veilig kunnen opstarten."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief