Afbeelding
Foto: Gewoon Lokaal!

Mitchell Rijshouwer (24) nieuw raadslid namens Gewoon Lokaal!

Door: Peter Houtepen Politiek

KRUISLAND - De fractie van Gewoon Lokaal! heeft een opvolger gevonden voor raadslid Dasja Abresch, die op 9 juli van dit jaar op eigen verzoek afstand deed van haar raadszetel. De 24-jarige Kruislander Mitchell Rijshouwer wordt tijdens de eerstvolgende raadsvergadering geïnstalleerd als raadslid van de gemeente Steenbergen.

Cees van Agtmaal, voorzitter van het bestuur van Gewoon Lokaal! is dik tevreden met de aanstelling. "Uiteraard blijven wij het betreuren dat we afscheid hebben moeten nemen van Dasja Abresch, maar we gaan vol vertrouwen de resterende periode in met Mitchell. Hij is jong, enthousiast en weet goed wat er speelt op lokaal niveau."

Zin

Rijshouwer zelf heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. "Als betrokken burger van de gemeente Steenbergen zie en hoor ik wat er gebeurt, met name onder de jeugd. Ik merk dat de landelijke politiek aan het vernieuwen is en dat is de hoogste tijd. Ook voor de gemeente Steenbergen zie ik volop mogelijkheden. Het leek mij daarom een goed moment om de geboden kans met twee handen te grijpen." 

Spreekbuis

Hoewel Rijshouwer een brede interesse heeft, ziet hij voor zichzelf vooral een rol weggelegd als spreekbuis voor de jeugd. "Het is belangrijk dat jongeren niet naar de grote steden verkassen, maar in de kernen blijven wonen. Dat willen zij ook graag, maar dat betekent wel dat er meer starterswoningen moeten komen en de kernen bruisend blijven. Daarvoor hebben we actieveverenigingen en levendige horeca en gemeenschapshuizen nodig. Dat zijn de plaatsen waar een dorp samenkomt en waar jong en oud samen lacht en plezier maakt. Dat vind ik belangrijk." 

Oprecht 

Tijdens de verkiezingen van 2018 stond Mitchell Rijshouwer op de tiende plaats van de verkiezingslijst van GewoonLokaal!. Het is een partij waar hij bewust voor gekozen heeft: “Gewoon Lokaal! is voor mij dé partij omdat er goed naar iedereen wordt geluisterd en er ook echt aangepakt wordt. Gewoon Lokaal! is oprecht betrokken met wat er speelt in een kern."


Op donderdag 24 september wordt Rijshouwer geïnstalleerd tijdens de eerste besluitvormende vergadering na het zomerreces.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief