Afbeelding

Steenbergse bijdrage aan rolstoelbus voor Nanne

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - De geldinzamelingsactie voor de rolstoelbus voor de 6-jarige Nanne van den Broek is inmiddels de 20.000 euro gepasseerd. Een klein deel van dat bedrag is ingezameld in Steenbergen. Initiatiefneemster is Sandra van de Par van wijkvereniging 't Drievierde. Zij is werkzaam op de Mytylschool in Roosendaal en Sanne is een van haar leerlingen.

Nanne woont zelf in Rucphen en is meervoudig gehandicapt. De rolstoelbus die ze nodig heeft vanwege haar snelle groei kost zo'n 40.000 euro, maar wordt niet vergoed. Daarom startten haar ouders eerder dit jaar een inzamelingsactie van bierdopjes, blikjes en oud ijzer. Het initiatief vond ook navolging in andere delen van West-Brabant, waaronder Steenbergen. De actie loopt zo goed dat de helft van het benodigde bedrag voor de rolstoelbus nu binnen is.

Trots

De actie in Steenbergen loopt nog volop, laat Sandra van de Par van wijkvereniging 't Drievierde weten. "Een kleine maand geleden hebben wij als inzamelpunt in Steenbergen voor het eerst kunnen doneren met een bedrag van 140 euro. Daar waren we natuurlijk trots op en we hebben de donatie dan ook even persoonlijk afgeleverd bij Nanne en haar familie."

Onder het infobord is een emmertje geplaatst, waar mensen bierdopjes in achter kunnen laten. Het emmertje is al vele malen overstroomd. Het inzamelpunt in Steenbergen bevindt zich op de kruising Emmastraat/Wilhelminastraat.

Sjouwen

Sandra constateert wel dat er echt heel erg veel materiaal nodig is om een centje aan over te houden. "We hadden gelukkig wat mensen in onze omgeving waar we wat grotere en zwaardere metalen op mochten halen. Daardoor kwamen we aan een leuk bedrag. Sjouwen en verzamelen voor het goede doel bevalt ons prima, zeker als je dan ziet dat het zo goed terecht komt en zo dankbaar ontvangen wordt."

Inmiddels is bij de wijkvereniging in Steenbergen een plekje gereserveerd in de schuur voor mensen in de omgeving die wat grotere metalen schenken. "We hopen natuurlijk dat iedereen veelvuldig zijn kroonkurken bij ons in de wijk af blijft geven, zodat we binnenkort weer een leuke donatie kunnen doen."

Afhankelijk

In haar korte leven tot nu toe heeft Nanne van den Broek al veel meegemaakt. Ze werd niet alleen veel te vroeg en te klein geboren, maar kreeg ook een zeer zwaar herseninfarct in de buik van haar mama. Hierdoor zijn verschillende diagnoses ontstaan waar Nanne dagelijks mee moet leven, waaronder Cerebrale Parese. Het gevolg daarvan is dat ze levenslang afhankelijk zal zijn van een rolstoel. Nu ze groeiende is, is dat ook meteen het probleem. Want de kleine rolstoel die ze nu heeft past nu nog in de auto, maar op termijn niet meer. Een rolstoelbus is daarom een must. Omdat zo'n voertuig niet vergoed wordt, moeten haar ouders de kosten van 40.000 euro zelf regelen. Daarom werd gestart met in het inzamelen van bierdopjes, blikjes en oud ijzer, en dat heeft in veel plaatsen in West-Brabant navolging gevonden.

Wil je de actie volgen? Kijk dan op Facebook: Rolstoelbus voor Nanne



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief