Fietsen voor m’n eten grijpt net naast innovatieprijs
Foto:

Fietsen voor m’n eten grijpt net naast innovatieprijs

STEENBERGEN - Het consumentenplatform Fietsen voor m’n eten heeft donderdag net naast de Tour de Force Innovatieprijs 2020 gegrepen. Na een zinderend spannende stemronde tijdens het Nationaal Fietscongres ging het initiatief ‘Iedereen Fietst Fryslân’ er met de prijs vandoor.


De innovatieprijs is een verkiezing voor fietsinitiatieven, ideeën en producten om het fietsen te stimuleren of het fietsgebruik en fietsverkeer makkelijker en veiliger te maken. 

Eten

Fietsen voor m’n eten is een informatiebron voor fietsers die hun dagelijkse eten bij elkaar willen sprokkelen bij stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers. Het platform groeit hard en heeft inmiddels vijftien actieve regio’s, verspreid door Nederland. Het initiatief streeft naar landelijke dekking, met regionale kracht door een lokale inwoner als fietsende voorbeeld en zoekt daarom meer zogeheten voorfietsers die hun regio willen activeren. 

Motiveren

Ook in West-Brabant heeft Fietsen voor m’n eten inmiddels een actieve regio. Voorfietser Petra Wevers zet zich in om de streek in kaart te brengen en anderen te motiveren om vaker de fiets te pakken voor de boodschappen, zoveel mogelijk rechtstreeks van de bron waar het geproduceerd wordt. Het platform draait volledig op vrijwilligers en vrijwillige sponsorbijdragen vanuit consumenten, voedselproducenten en maatschappelijke organisaties. 

Meer informatie over de Fietsen voor m’n eten groep in West-Brabant is hier te vinden. Op de site is te zien dat ook boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers uit Steenbergen te bezoeken zijn voor uw dagelijkse lokale eten. Er is ook een actieve Facebookgroep waar tips en fietsverhalen gedeeld worden. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief