Fiets- en wandelroute in Nieuw-Vossemeer tijdens Monumentendag

Fiets- en wandelroute in Nieuw-Vossemeer tijdens Monumentendag

NIEUW-VOSSEMEER - De gemeente Steenbergen heeft dit jaar Nieuw-Vossemeer aangewezen als kern waar de nadruk op ligt tijdens de Monumentendag. De heemkundekring Ambachtsheerlijkheid heeft, om dit initiatief vorm te geven, een wandel- en fietstocht in elkaar gezet. 


"De monumenten die we in Nieuw-Vossemeer hebben, hebben we daar natuurlijk in opgenomen", meldt secretaris Jan Knuit van de heemkundekring namens het bestuur. Zowel de wandel- als de fietstocht starten op de parkeerplaats aan de Nieuw-Vossemeersedijk. 

Molen

De fietsroute is 17 kilometer lang en gaat voornamelijk langs oude boerderijen en molen De Vos op de Heense Molen. "De molenaars zorgen dat deze die dag open is zodat mensen er ook een bezoekje aan kunnen brengen." De wandelroute is zo'n 3,5 kilometer lang. "Daarbij kan de Assumburg molen bezocht worden. Hier is ook een klein museumpje ingericht. Verder de twee kerken die we hier op het dorp rijk zijn en het A.M. de Jongmuseum. Dat laatste is overigens geen monument, maar wel leuk om even binnen te kijken."

Zowel de wandel- als de fietsroute gaan op zaterdag 12 september om 11.00 uur van start. Willen de deelnemers de monumenten die open zijn ook bezichtigen, dan moeten ze zorgen dat ze daar voor 15.00 uur geweest zijn.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief