Christel Raats: 'Ik heb op mijn slaapkamer een eigen werkplekje gemaakt'

Christel Raats: 'Ik heb op mijn slaapkamer een eigen werkplekje gemaakt'

STEENBERGEN - Thuiswerken? You love it or you hate it! Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) blijkt dat tussen de 55 en 70 procent van de thuiswerkers positieve ervaringen heeft met thuiswerken tijdens de coronacrisis. Dat cijfer is in de afgelopen maanden stabiel gebleven. Ongeveer 40 tot 60 procent van hen verwacht zelfs vaker te blijven thuiswerken als de crisis voorbij is. De voorkeur gaat hierbij uit naar één tot drie dagen per week thuiswerken.


Christel Raats uit Steenbergen heeft haar eigen praktijk als coach van hoogbegaafde kinderen en hun ouders. De kinderen komen normaal gesproken naar de praktijk toe, die ze overigens in Bergen op Zoom heeft. "Na de uitbraak van corona kon dat natuurlijk niet. In mijn slaapkamer hier in Steenbergen heb ik een eigen werkplekje gemaakt, een Zoom-abonnement aangeschaft en een tekentablet, zodat ik toch met de kinderen kon tekenen en dingen op papier zetten. Dat vonden ze heel leuk. Normaal doen we dat met stiften en papier."

Trampoline

"De allerleukste ervaring was eigenlijk dat ik een keer een meisje had die vertelde dat ze het heel fijn vond om met mij te kletsen, maar toch ook even op de trampoline wilde. Ze nam haar tablet mee naar beneden, legde mij als het ware op de trampoline en begon vervolgens lekker te springen. Ik zag eigenlijk alleen maar blauwe lucht, maar zelf vond ze het de leukste begeleiding ooit omdat we samen trampoline hadden gesprongen. Dat is dan toch heel waardevol."

Online tak

"We zijn nu weer grotendeels live, maar wel met allerlei maatregelen. Zeg maar in het nieuwe normaal. Als de kinderen ziek of verkouden zijn, blijven ze thuis en gaan we over op Zoom. Daaruit voortgekomen is ook nog dat ik tijdens de coronatijd een online tak aan mijn praktijk heb opgezet met trainingen voor de ouders. Op die manier kunnen we elkaar toch regelmatig spreken en contacten, maar dan op afstand."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief