Afbeelding

Özcan Akyol te gast bij project 'Kansrijk Schakelen'

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Op woensdag 30 september vindt om 15.30 uur de kick-off plaats van een belangrijk onderwijsproject binnen de gemeenten van de Brabantse Wal. Het project 'Kansrijk Schakelen' moet er voor gaan zorgen dat alle leerlingen de overstap van het basis- naar het voortgezet onderwijs zo goed mogelijk maken. De kick-off bijeenkomst 'Inschakelen' vindt vanwege het coronavirus online plaats. 

Schrijver en columnist Özcan ‘Eus’ Akyol, onder andere bekend van het NPO2-programma ‘De Geknipte Gast’, verzorgt tijdens de sessie een lezing waarin hij vertelt over zijn persoonlijke ervaringen met het gebrek aan kansrijk schakelen tijdens zijn schooltijd. Belangstellenden worden uitgenodigd om zich aan te melden, actief mee te doen en vragen te stellen.

Het project ‘Kansrijk Schakelen’ is er op gericht om leerlingen in de leeftijd tussen 10 en 14 jaar te begeleiden naar een voor hen zo optimaal mogelijke overstap van het basis- naar het voorgezet onderwijs. Daarbij goed lettend op hun individuele talenten, hun ontwikkelingsfasen, leerstijlen en onderwijsbehoeften op het gebied van begrijpend lezen. 

Het project 'Kansrijk Schakelen' zorgt ervoor dat er goed wordt aangesloten op de onderwijsbehoeften van individuele leerlingen. “Doordat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien, worden hun kansen vergroot. Met name ook voor kinderen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Het gaat om samenwerking tussen de scholen en om het betrekken van ouders,  leerlingen en ketenpartners bij dit proces”, zo lichten de projectleiders Angelique Kleinen (OMO Scholengroep BOZ) en Mandy Oerlemans (Stichting SOM) toe.

Start bij zes scholen

Aan het project doen de vier Brabantse scholen van Stichting SOM en twee scholen van OMO Scholengroep BOZ mee: ’t R@velijn in Steenbergen en het ZuidWestHoek College in Ossendrecht. De bedoeling is om het project na augustus 2021 uit te rollen naar andere scholen.

De online bijeenkomst “Inschakelen” is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Jezelf er voor aanmelden is echter wel verplicht. Aanmelden kan eenvoudigweg via www.kansrijkschakelen.nl. Je ontvangt dan voor aanvang van de bijeenkomst per e-mail een link en uitleg hoe je kunt inschakelen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief