Nieuwbouw kleedkamers vv Steenbergen is absolute noodzaak
De accommodatiecommissie van VV Steenbergen met van links naar rechts Ed Mosmans, Marco van Kaam, Rob Driessen, Michel Reijns, voorzitter Wim Roovers en Jasper van Tilburg.
De accommodatiecommissie van VV Steenbergen met van links naar rechts Ed Mosmans, Marco van Kaam, Rob Driessen, Michel Reijns, voorzitter Wim Roovers en Jasper van Tilburg. (Foto: Will Rombouts)

Nieuwbouw kleedkamers vv Steenbergen is absolute noodzaak

STEENBERGEN - Spannende tijden voor iedereen die VV Steenbergen een warm hart toedraagt. Komende donderdag neemt de gemeenteraad een besluit over het al dan niet toekennen van een lening van drie ton waarmee de Steenbergse voetbalclub de opknapbeurt van haar accommodatie wil financieren.


“Valt het besluit positief uit, dan is dat voor wat betreft de financiering een mooie afsluiting,” aldus Wim Roovers, die vorig jaar september na afwezigheid van drie jaar terugkeerde als voorzitter van VV Steenbergen. “De eerste horde om nieuwbouw van de kleedkamers te realiseren is dan genomen.” Bij de club leeft al veel langer de wens om de ruim veertig jaar oude kleedaccommodaties aan te passen aan de moderne eisen des tijds, weet hij. “Dit verhaal kent een hele voorgeschiedenis en speelde al in mijn eerste periode als voorzitter. In het kader van de privatisering van de sportparken nam VV Steenbergen, net als andere verenigingen, zo’n acht jaar geleden het onderhoud van de sportvelden over. De tweede grote stap was de privatisering van de kleedkamers. We kregen het in 2015 voorstel om die over te nemen. Onze leden zagen dat niet zitten. Het was oude meuk. Ze wilden en willen fatsoenlijke kleedkamers waarmee je een tijd vooruit kunt. Uiteindelijk vond er een nulmeting plaats en werd er voor het opknappen van de kleedkamers 58.000 euro vrijgemaakt, door een onafhankelijk bureau vastgesteld en door de raad goedgekeurd.”

Onderbouwd

Wim Roovers legde in 2016 vanwege drukke werkzaamheden tijdelijk de voorzittershamer neer, hoewel hij nog wel aanbleef als voorzitter van de Kleine Tour Steenbergen. Toen hij daar na zijn tiende jaar echter vertrok, lag de weg naar zijn voorzitterschap bij VV Steenbergen vorig jaar weer open. “De actie om toch een poging te doen de kleedkamers via nieuwbouw weer op niveau te brengen, was toen al opgestart,” vertelt hij. “Er bleek echter een financieel gat van drie ton te zijn. We wilden dit bedrag lenen bij de banken, maar die waren er niet happig op. De gebouwen staan immers op het Gemeentelijk Sportpark. Dat is grond van de Gemeente Steenbergen en kan derhalve niet als onderpand van VV Steenbergen dienen. Hierop zijn we teruggegaan naar de Gemeente Steenbergen. Ruim een jaar hebben we gesproken met wethouder Esther Prent en de ambtenaren, waarna het plan voor een lening van drie ton uit de bus is gerold. Zeker in deze coronatijd veel geld, maar het is een goed onderbouwd plan. Het bedrag van 300.000 euro gaan we in dertig jaar ook netjes terugbetalen. Dat maakt het toch anders.”

Samen met de andere leden van de accommodatiecommissie van de club hoopt hij dan ook dat een meerderheid van de raad zich achter het voorstel zal scharen. “Ik zou teleurgesteld zijn als dit niet het geval is,” stelt hij. “Sterker nog: ik hoop op een unaniem besluit. VV Steenbergen is een bloeiende vereniging met veel activiteiten. Het aantal jeugdleden groeit gestaag, we hebben een damesteam van 30-plussers en we gaan aan de slag met G-voetbal. De club verdient een accommodatie die toekomstbestendig is. Bij een positief raadsbesluit kunnen we aan de slag met vergunningsaanvragen en offertes. In het voorjaar van 2021 hopen we dan te kunnen starten met de nieuwbouw en kunnen de kleedkamers hopelijk in september of oktober al worden gebruikt.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief