Edwin Goverde: 'Zodra er iets op je pad komt, moet je meteen handelen als je het kunt betalen'
Edwin Goverde: 'Zodra er iets op je pad komt, moet je meteen handelen als je het kunt betalen' Foto: collectie Edwin Goverde

Starter Edwin Goverde: 'Op huizenjacht heb je nu eenmaal meerdere kapers op de kust'

Door: Addo Sprangers Algemeen

DINTELOORD - De nog thuis bij zijn ouders in Dinteloord wonende Edwin Goverde is naar eigen zeggen sinds een maand of twee serieus op zoek naar een koopwoning. “Concurrentie op de woningmarkt? Ik heb er zelf niet veel last van.”

Het liefst heeft hij straks een appartement of een klein huisje, vertelt hij. “Dat hoeft niet per se in Dinteloord te zijn, maar wel binnen de gemeente Steenbergen. In Bergen op Zoom, waar ik werk, ben je al snel het dubbele aan een woning kwijt. Sinds twee jaar ben ik voorzichtig aan het rondkijken. De laatste twee maanden ben ik wat serieuzer aan de slag. Zo ben ik in gesprek met een makelaar. Bekenden zijn ook op zoek voor mij. Ik hoop op die manier een goede tip te krijgen."

Positief gevoel

"Concurrentie op de woningmarkt? Ik heb er zelf niet veel last van. Ik heb al wel een keer een bezichtiging gehad in Dinteloord, waarna ook andere belangstellenden een bezichtiging hebben gekregen. Op huizenjacht heb je nu eenmaal meerdere kapers op de kust. Maar ik heb er wel een positief gevoel bij. Dankzij een tip van de makelaar heb ik binnenkort een bezichtiging van een appartement in Steenbergen dat nog niet officieel in de verkoop is. Dat is snel, ja, maar je moet ook een beetje geluk hebben. Ik hoop dat het wat is. Eén ding is mij echter wel duidelijk: zodra er iets op je pad komt, moet je meteen handelen als je het kunt betalen. De gemeente Steenbergen is namelijk vrij gewild. Ik voel echter geen druk. Ik woon bij mijn ouders en kan het nog wel één of twee jaar overleven.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief