Afbeelding
Foto:

Initiatief kledingwinkel Steenbergen doorslaand succes

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - De kledingbank die Rian Liefhebber, initiatiefneemster van de Ontmoetingswinkel in Steenbergen, in de week van 21 tot en met 25 september heeft gehouden is een doorslaand succes gebleken.

Liefhebber organiseerde de kledingbank samen met zeven vrijwilligers voor Steenbergse inwoners die het niet breed hebben. In een pand aan de Prins Reinierstraat, dat gratis ter beschikking werd gesteld door René en Sylvia Heijnen en Pierre Gorissen. 

Coronaproof

Belangstellenden konden er zoveel mogelijk anoniem en coronaproof terecht. Organisaties bekend met armoede zoals GGz, Voedselbank, ISD en WijZijn Steenbergen hebben geholpen met het verspreiden van de oproep om zoveel mensen te bereiken.

Winterkleding

De actie bleek zeer succesvol. Rian Liefhebber ontving meer aanmeldingen dan zij aankon in een week. Maar liefst 55 gezinnen, waaronder 86 kinderen, zijn aan winterkleding geholpen en acht gezinnen ontvangen binnenkort een kledingpakket. De inwoners van Steenbergen hebben zich ook van hun goede kant laten zien. Ongeveer vijftig tassen met kleding en textiel werden door hen langs gebracht. 

Voorjaar

Rian is voornemens om ieder jaar in het voorjaar en het najaar een kledingbeurs te organiseren, wellicht uitgebreid met gebruiksgoederen, meubeltjes en speelgoed. Wethouder Koos Krook bezocht de locatie van de kledingbank en liet haar weten: “Ik ben diep onder de indruk van de inzet van Rian en de vrijwilligers. Uit de grond van mijn hart wil ik hen allen heel hartelijk bedanken voor het prachtige resultaat van deze actie.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief