Verzorgende TanteLouise: ‘Je wilt hoe dan ook voorkomen dan verzorgingstehuizen weer dicht moeten’
Foto: Privécollectie Stefaan Verheugt

Verzorgende TanteLouise: ‘Je wilt hoe dan ook voorkomen dan verzorgingstehuizen weer dicht moeten’

STEENBERGEN - Ook in zorginstellingen zijn de afgelopen maanden erg zwaar geweest. Dat kan verzorgende Stefaan Verheugt beamen. Hij is werkzaam bij TanteLouise en heeft de afgelopen tijd veel meegemaakt.


“In het begin was er nog veel onbekend over corona”, laat Verheugt weten. “Maar toen duidelijk werd dat het echt serieus was, hebben we bij TanteLouise de nodige maatregelen getroffen.” 

Verdriet

De periode dat de deuren van de verzorgingshuizen dicht moesten was het zwaarst volgens Verheugt. “Er kwam op een gegeven moment ook een punt dat heel erg zieke cliënten, in de laatste fase van hun leven, geen bezoek meer mochten ontvangen”, legt hij uit. “Dat heeft mij heel veel verdriet gedaan. Je bouwt toch een band op met de cliënt en zijn/haar familie. Ik zou nooit meer terug willen komen in die situatie.”

Verbroederd

Maar deze heftige periode heeft volgens Stefaan Verheugt ook juist mooie dingen teweeggebracht. “Toen de deuren op slot waren, vonden de cliënten elkaar”, vertelt hij vol enthousiasme. “Die periode heeft echt verbroederd. Cliënten zochten meer contact met elkaar, contacten die er nu nog steeds zijn.” 

Gebrand

Verheugt merkt nu dat zowel het personeel als de bewoners heel erg gebrand zijn op het volgen van het nieuws en de regels rondom het virus. “Steeds wanneer er een persconferentie is moet de televisie aan en willen alle bewoners het zien”, vertelt hij. “Je wilt hoe dan ook voorkomen dan verzorgingstehuizen weer dicht moeten. Ik ben blij dat ik dat soort beslissingen niet hoef te maken.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief