Afbeelding
Foto: Privécollectie Jan van den Brand

Jan van den Brand, KBO Kring Steenbergen: ‘Dingen plannen is lastig’

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - De telkens snel wijzigende coronamaatregelen maken het lastig om te plannen, maar desondanks proberen veel KBO-afdelingen met enige regelmaat activiteiten voor hun leden te organiseren.

Dat meldt Jan van den Brand, voorzitter van KBO Kruisland én secretaris van de KBO Kring Steenbergen (koepelorganisatie van de vijf KBO-afdelingen die de gemeente Steenbergen telt) en GOOS (het Gezamenlijk Overleg Ouderenbonden Steenbergen). Als geen ander heeft hij onder de senioren in de gemeente Steenbergen zijn voelsprieten uitstaan. 

Fietsen

“Bij de eerste uitbraak van het coronavirus in maart hebben we bij KBO Kruisland alle activiteiten voor de ouderen gestopt. Langzaamaan hebben we die echter weer opgepakt. We zijn weer gaan fietsen, hebben af en toe gekaart en hebben weer geprobeerd kleine bijeenkomsten te houden. Uit een aantal weken geleden gehouden enquête blijkt ook dat driekwart van onze leden daar voorstander van is. Ook bij de andere KBO-afdelingen zie ik dat het aantal activiteiten is opgevoerd. Het vergt uiteraard wel wat organisatie. De KBO Kruisland bijvoorbeeld telt 250 leden, dus aanmelding vooraf is heel belangrijk. Je moet veel oog hebben voor de omvang van de groepen waar je mee werkt. We gaan echter met met een gerust hart het najaar in, al is het plannen lastig. De regels die nu zijn uitgevaardigd kunnen over twee weken weer anders zijn. Bovendien is er ruimte om regels te interpreteren. Binnen die regels doen we ons best om alles zoveel mogelijk bij het oude te houden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief