Wethouder Wilma Baartmans: ‘Regenboogbank hopelijk aanleiding voor goed gesprek’
<p>Wethouder Wilma Baartmans hecht veel waarde aan de regenboogbank, als symbool voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap.</p>

Wethouder Wilma Baartmans hecht veel waarde aan de regenboogbank, als symbool voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap.

(Foto: Christel Schiphorst)

Wethouder Wilma Baartmans: ‘Regenboogbank hopelijk aanleiding voor goed gesprek’

STEENBERGEN - Wethouder Wilma Baartmans onthulde op Coming Out Day de eerste regenboogbank, onder toeziend oog van een klein aantal genodigden en geïnteresseerden. Dat gebeurde voor het gemeentehuis in Steenbergen.


De mozaïekbank is bedoeld als plek om te praten over acceptatie van LHBTI-ers, de bank nodigt hiertoe uit’, aldus de wethouder. “Helaas ken ik in mijn nabije omgeving ook gevallen, waarbij ‘coming-out’ een immens probleem was.” De wethouder hecht veel waarde aan de regenboogbank, als symbool voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. “Ik hoop dat deze kunst in de openbare ruimte’ aanleiding mag geven tot een goed gesprek.”

Voorlichting

Ook voor de scholen is een programma voorzien, maar vanwege corona is dit nog niet ontwikkeld. Rick Davis, voorzitter COC-West Brabant, vult aan dat voorlichting al op basisscholen zou moeten beginnen. “Dit zou heel wat leed onder kinderen kunnen besparen.” Hij vertelt dat Nederland helaas niet meer voorop loopt wat betreft acceptatie, omdat onze maatschappij continue verandert.

Gemeenteraad

Deze bank is de uitvoering van een motie uit 2019 van de fractie van de PvdA. Aan de nieuwe mozaïekbank met regenboogmotief, een parkbank en kunstwerk hangt een prijskaartje van circa € 6.000. De gemeenteraad besluit op 5 november of ook in de andere kernen van Steenbergen dergelijke bankjes komen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Allround onderhoudsmedewerker

Woensdrecht

Bezorgers

Veen, Hank, Nieuwendijk

Teamleider transport en opslag

Zevenbergen

CE/BE chauffeurs

Roosendaal

Inpakoperator

Kruiningen