De mondkapjes zijn op afhaalpunten in de verschillende dorpskernen verkrijgbaar.
De mondkapjes zijn op afhaalpunten in de verschillende dorpskernen verkrijgbaar. Foto: fotoART by Thommy Weiss - Pixelio

Gratis mondkapjes en handgel voor minima gemeente Steenbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - De landelijke overheid adviseert momenteel dringend om in ‘publieke binnenruimtes’ mondkapjes te dragen en het gebruik van desinfecterende handgel wordt al sinds het begin van de coronacrisis aangemoedigd. Daarom deelt de Gemeente Steenbergen vanaf komende woensdag mondkapjes en desinfecterende handgel uit aan gezinnen en alleenstaanden met een smalle beurs.

“Mensen op of rond het minimum kunnen het juist in deze tijd extra zwaar hebben en worden zo weer op extra kosten gejaagd,” stelt wethouder Koos Krook, portefeuillehouder Zorg. “De zorg om deze materialen aan te kunnen schaffen, kan een belemmering vormen voor een veilige, gezonde leefsituatie. Het dragen van mondkapjes is een van de maatregelen die helpen om verdere besmettingen te voorkomen. Fantastisch dat zoveel vrijwilligers direct hebben aangegeven te willen helpen met het uitdelen van deze materialen via maar liefst tien locaties in onze kernen.”

Inkomensgrens

Om in aanmerking te komen voor deze materialen, zijn er inkomensgrenzen gesteld: in de eerste plaats de categorie alleenstaand (met of zonder kinderen), met een maximum netto inkomen van 1.207 euro per maand, en in de tweede plaats de categorie samenwonend of gehuwd (met of zonder kinderen), met een maximum gezamenlijke netto inkomen van 1.724 euro per maand. Inkomensgegevens hoeven bij de afhaalpunten echter niet overlegd te worden. Er worden per persoon twee mondkapjes en per huishouden één fles desinfecterende gel beschikbaar gesteld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief