‘Uitdrukking ‘coming out’ heeft een prettigere lading’
<p>Wesley Mulders: &#39;Een kunstwerk in de vorm van een bank om een goed gesprek op te voeren, is werkelijk fantastisch&#39;&nbsp;</p>

Wesley Mulders: 'Een kunstwerk in de vorm van een bank om een goed gesprek op te voeren, is werkelijk fantastisch' 

(Foto: Christel Schiphorst)

‘Uitdrukking ‘coming out’ heeft een prettigere lading’

STEENBERGEN - Blij met de bank, met het grootse gebaar van de gemeente Steenbergen naar de LHBTI-gemeenschap, keek Wesley Mulders (41) samen met zijn partner Arjan toe, hoe drie kinderen de vrolijke regenboogbank zondag in Steenbergen onthulden. Een bank die symbool staat voor het vergroten van de acceptatie en tolerantie van mensen met een andere geaardheid.


 

Wesley is werkzaam in de gemeente Steenbergen en ziet deze bank als een heus statement. “Natuurlijk zijn gewone banken in regenboogkleuren ook al een mooi gebaar, maar een kunstwerk in de vorm van een bank om een goed gesprek op te voeren, is werkelijk fantastisch.” Ook de regenboogvlag wappert voor het gemeentehuis op deze zondag en de zon wisselt de regen af, zodat overal in het land spontaan regenbogen verschijnen om de Coming Out Day kracht bij te zetten.

Acceptatie

Wesley’s partner Arjan vertelt hoe hij is opgegroeid in een klein en erg christelijk dorp in de Neder-Betuwe. “Het viel daar niet mee om mijn geaardheid te accepteren, aanvankelijk niet voor mezelf, maar ook niet door mijn omgeving.” Arjan vindt de uitdrukking ‘uit de kast komen’ niet prettig. “Laten we maar gewoon ‘coming out’ gebruiken, dat heeft een prettigere lading”, zegt hij met een glimlach. “En dat legt ook niet zo’n druk op het onderwerp.”

Gesprek

Ze hopen dat de bank helpt om een gesprek te openen over LHBTI. Met een bordje ernaast weet iedereen die geniet van de bank ook waarom dit comfortabele kunstwerk er staat.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief