Dami Koevoets is dol op ansichtkaarten Kruisland
<p>Dami Koevoets: &#39;Iedere kaart heeft zijn eigen verhaal&#39;</p>

Dami Koevoets: 'Iedere kaart heeft zijn eigen verhaal'

(Foto: Christel Schiphorst)

Dami Koevoets is dol op ansichtkaarten Kruisland

KRUISLAND - Een fitte tachtiger opent de deuren van museum De Holle Roffel. Op een grote vergadertafel liggen honderden prachtige ansichtkaarten uitgestald. Klassieke ansichtkaarten, al meer dan 100 jaar oud van zijn geliefde Kruisland, waar hij al 50 jaar woont.


Aan hobby’s geen gebrek! Dami Koevoets (81) verzamelt oude ansichtkaarten, bidprentjes, munten, gereedschappen en houdt zich bezig met genealogie. Hij is oprichter en vrijwilliger in het museum De Holle Roffel, dat zich vanaf 2004 in de kerk in Kruisland bevindt, de vereniging bestaat al sinds 1991 en nieuwe leden zijn altijd welkom!

Rare streek

”Al zo’n 30 tot 40 jaar geleden ben ik begonnen met oude ansichten. Iedere kaart heeft zijn eigen verhaal! Een prachtige kaart met poststempel uit 1918 is door een Nederlandse soldaat aan het einde van WOII naar zijn familie gestuurd. De voorkant vol geschreven met de bevindingen van de jongeman, die het hier maar een ‘rare streek’ vond. Ja, 100 jaar geleden zag alles er heel anders uit.” Zo’n 20 jaar geleden liep hij vaak op marktjes op zoek naar kaarten, maar ondertussen is zijn verzameling zo compleet, dat dat niet meer nodig is. Alle verzamelde ansichten zijn voorzien van een stukje geschiedenis, ware pareltjes!

Berichtje

Op een ansicht uit 1912 staat een ouderwets ‘whats-app berichtje’: ´of de gemeentesecretaris bij zijn volgende bezoek aan Kruisland enkele platen mee zou willen nemen, zodat de heer Testens zijn grammofoon kon gebruiken´. Heel bijzonder. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief