Warm welkom voor Sinterklaas in gemeente Steenbergen
<p>Beeld van de intocht van Sinterklaas in Dinteloord in 2019.</p>

Beeld van de intocht van Sinterklaas in Dinteloord in 2019.

(Foto: Will Rombouts)

Warm welkom voor Sinterklaas in gemeente Steenbergen

STEENBERGEN - Door de geldende coronamaatregelen kunnen er dit jaar helaas geen Sinterklaasintochten plaatsvinden. De lokale Sinterklaascomités en de Gemeente Steenbergen hebben in goed overleg echter een plan bedacht om Sint-Nicolaas tóch een warm welkom te kunnen geven.


“We willen de traditie ondanks alle beperkingen niet verloren laten gaan,” zegt burgemeester Ruud van den Belt. ”Dat zou niet leuk zijn voor alle kinderen, ouders en grootouders die vol verwachting uitkijken naar het moment dat Sinterklaas uit Spanje komt om ons te verblijden met zijn aanwezigheid en cadeautjes. Toch zeker in deze tijd.” Hoewel de omstandigheden onzeker zijn en blijven, wordt Sint Nicolaas officieel in de gemeente Steenbergen welkom geheten door burgemeester Ruud van den Belt.

Sinterklaasjournaals

Van deze ontvangst - die omwille van de coronamaatregelen uiteraard niet publiekelijk toegankelijk is - wordt zondag 15 november vanaf 12.00 uur verslag gedaan op SLOS TV en via de sociale media-kanalen van de Sinterklaascomités, de Gemeente Steenbergen en de SLOS. Om het Sinterklaasgevoel vast te houden worden in de weken tot en met 5 december bovendien lokale Sinterklaasjournaals uitgezonden, waarbij alle kernen aan bod komen en ook de basisscholen worden betrokken.

Handen ineenslaan

Na de teleurstelling van het bericht dat zij hun activiteiten moesten staken, hebben de plaatselijke comités dit alternatief van harte omarmd. “Vele vrijwilligers maken elk jaar weer de intocht van de Sint in onze kernen mogelijk. Daar ben ik ze bijzonder dankbaar voor. Dat ze bereid zijn de handen ineen te slaan voor een gezamenlijk programma, doet me helemaal veel plezier. Dit is wat mij betreft niet alleen kenmerkend voor onze samenleving, maar ook noodzakelijk nu het erop aankomt,” stelt burgemeester Van den Belt. De uitzending van de ontvangst wordt op zondag 15 november meermaals herhaald op SLOS TV en is ook online terug te kijken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief