Bravis zet ‘slimme pleister’ opnieuw in bij coronapatiënten
<p>Miranda de Klerk, verpleegkundige en Chief Nursing Information Officer (CNIO) met de Biosensor.</p>

Miranda de Klerk, verpleegkundige en Chief Nursing Information Officer (CNIO) met de Biosensor.

(Foto: Bravis Ziekenhuis)

Bravis zet ‘slimme pleister’ opnieuw in bij coronapatiënten

STEENBERGEN - Het Bravis ziekenhuis gaat opnieuw de Biosensor van Philips inzetten bij coronapatiënten. De ‘slimme pleister’ meet elke minuut de ademhaling en de hartfrequentie van de besmette persoon. Wijken de waarden volgens een bepaalde trend af, dan gaat een signaal naar de smartphone van de verpleegkundigen. Hierdoor kunnen zij sneller ingrijpen als de patiënt achteruitgaat.


De Biosensor is eind vorig jaar voor het eerst ingezet op de afdeling acuut/complex in Bergen op Zoom. Aan het eind van de eerste golf werd het hulpmiddel al kortstondig gebruikt bij coronapatiënten. De Biosensor bestaat uit een slimme pleister en een kastje dat de meetwaardes ontvangt. De pleister wordt bij de patiënt op de borst of onder de borst geplakt en geeft de waardes af naar het kastje dat bij het bed staat. Vanuit daar worden de gegevens over de ademhaling en de hartfrequentie elke minuut naar het programma op de computer en de telefoon gestuurd.

De belangrijkste functie van de Biosensor blijft het snel signaleren. Als de situatie van de patiënt verslechtert, krijg je een signaal op je smartphone. Je bent er dus sneller bij als patiënten een achteruitgang vertonen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief