‘Carnavalsoptocht in De Heen is met de huidige maatregelen niet mogelijk’
<p>Anuschka van der Wulp: &#39;Ik ben een nuchter iemand en maak me druk om zaken waar ik invloed op kan uitoefenen&#39;&nbsp;</p>

Anuschka van der Wulp: 'Ik ben een nuchter iemand en maak me druk om zaken waar ik invloed op kan uitoefenen' 

(Foto: collectie Anuschka van der Wulp)

‘Carnavalsoptocht in De Heen is met de huidige maatregelen niet mogelijk’

DE HEEN - Teleurgesteld, maar zeker niet terneergeslagen vertelt Anuschka van der Wulp (Stichting Carnaval De Heen) over de impact van het afgelaste carnaval 2021 voor De Heen.


Samen met Loes van Herel is zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen rondom de carnavalsoptocht, het feest in de loods en kindercarnaval. “Onze publiekstrekker, de carnavalsoptocht in De Heen, is met de huidige maatregelen niet mogelijk en een alternatief hiervoor hebben we niet. Normaal gesproken zijn we altijd druk met een collecte en subsidieaanvraag bij de gemeente voor de prijsuitreiking, maar dat ligt nu allemaal stil.”

“Zaterdagmiddag luiden we het feestweekend altijd in met een kindercarnaval, maar hier zijn altijd veel ouders bij aanwezig, dus dat gaat dan ook niet. Het feest in de loods van Van Trier aansluitend aan de optocht, staat in principe op zich, dus misschien kunnen we dat in een later stadium toch nog organiseren”.

Anuschka vertelt dat in 2020 de optocht ook in het water is gevallen, vanwege het slechte weer, en nu in 2021 is het dan de tweede keer op rij, dat is wel zuur. Maar gaat ze verder: “Ik ben een nuchter iemand en maak me druk om zaken waar ik invloed op kan uitoefenen, maar als dat niet mogelijk is, dan leg ik me erbij neer”.

Hoewel ze nog niet veel kosten hebben gemaakt, heeft het gemis aan inkomsten wel impact op gemeenschapshuis De Stelle, dat voor een belangrijk deel draait op inkomsten van carnaval. “Maar na maart pakken we met frisse moed de draad weer op”, aldus Anuschka.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief