BC Vor Mekaor ziet bouwen van een wagen als een prachtige hobby
<p>Iwan van Eekelen van BC Vor Mekaor uit Steenbergen: &#39;Een echte verplichting door het jaar heen is er niet&#39;&nbsp;</p>

Iwan van Eekelen van BC Vor Mekaor uit Steenbergen: 'Een echte verplichting door het jaar heen is er niet' 

(Foto: Christel Schiphorst)

BC Vor Mekaor ziet bouwen van een wagen als een prachtige hobby

STEENBERGEN - In de kantine van B.C. Vor Mekaor klinkt de carnavalsmuziek uit de radio. Altijd een vrolijke sfeertje op zaterdagochtend bij de bouwclub, ondanks dat hun wagen niet zal rijden in 2021. 


Iwan van Eekelen vertelt dat de leden van de bouwclub eigenlijk het hele jaar bezig zijn met hun hobby. Eerst was de beslissing of carnaval 2021 door zou kunnen gaan nog ver weg, maar nu is de knoop doorgehakt. ”Desondanks hebben wij het afgelopen jaar gebouwd aan onze wagen.

Die krijg je namelijk niet in enkele maanden af. Natuurlijk doen we het door het jaar heen rustig aan met in totaal zo’n 6 personen op de dinsdagavond en zaterdagochtend in de loods (’t Zijl), maar vanaf november zijn we hier vaak iedere avond. En in de aanloop naar de carnaval zijn hier soms wel 30 bouwers bezig van drie bouwclubs!”

Verbeterpuntjes

“We zien het bouwen van een wagen als een prachtige hobby. Heb je zin om te komen en te bouwen, dan kan dat. Een echte verplichting door het jaar heen is er niet. We willen ook gewoon een gezellige club zijn en energie overhouden om lekker carnaval te vieren”.

Al 18 jaar werkt Iwan, leerkracht op de Gummarusschool, met veel plezier aan carnavalswagens en altijd zijn er verbeterpuntjes, details, maar Iwan weet dat in het voorbij rijden het publiek dat niet zal zien. Verbazen en verrassen met beweging en kleur, het publiek langs de kant van de weg laten genieten, dat is het doel van hun werk. Straks weer in 2022! 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief