Hartelijke ontvangst Sinterklaas in Steenbergen
<p>Burgemeester Ruud van den Belt poseert met Sinterklaas en &eacute;&eacute;n van zijn Pieten.</p>

Burgemeester Ruud van den Belt poseert met Sinterklaas en één van zijn Pieten.

(Foto: Samantha Schuurbiers)

Hartelijke ontvangst Sinterklaas in Steenbergen

STEENBERGEN - Sinterklaas is veilig en wel aangekomen in de gemeente Steenbergen. De officiële ontvangst vond dit weekend plaats in het gemeentehuis van Steenbergen, waar voor burgemeester Ruud van den Belt tientallen ambtskettingen waren bezorgd en voor de Sint honderden tekeningen.


De burgemeester werd tijdens de ontvangst bijgestaan door presentator Sieb Martens van SLOS TV, dat de ontvangst van Sinterklaas live uitzond in het ‘O kom er eens kijken-journaal’. De uitzending begon met een item over de verdwenen ambtsketting van de burgemeester, volgens Martens inmiddels ‘wereldwijd nieuws’. Hierna volgde een compilatie van ingezonden vertolkingen van Sinterklaasliedjes, waarin onder meer Volharding Dinteloord en jonge muzikanten met trompet, dwarsfluit en drumstel voorbijkwamen.

Ambtsketen

De oproep vorige week aan de basisscholieren in de gemeente Steenbergen om een nieuwe ambtsketen voor de burgemeester te maken, bleek niet aan dovemansoren gericht. Er waren er op het gemeentehuis tientallen bezorgd. Het plaatste burgemeester Ruud van den Belt voor een dilemma. “Ik kan niet kiezen,” vertelde hij aan Sieb Martens. Veel tijd om er nog langer over na te denken had hij niet. Het gesprek werd namelijk onderbroken door geklop. Reden om, terwijl de confetti door het gemeentehuis knalde, de liedjes ‘Daar wordt aan de deur geklopt’ en ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ in te zetten.

Coronaproof

Een verzoek waaraan Sinterklaas, vergezeld door één van zijn Pieten, meteen gehoor aan gaf. Ze werden door de burgemeester hartelijk welkom geheten in het mooie Steenbergen. Sinterklaas gaf aan blij te zijn dat hij was gearriveerd, al vond hij het jammer dat alle lieve kinderen uit Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Welberg en De Heen er dit jaar niet bij konden zijn. “Ze hoeven zich echter geen zorgen te maken, zo maakte Sinterklaas. duidelijk “De Pieten weten precies hoe ze ‘coronaproof’ cadeautjes moeten bezorgen, dus zet die schoentjes maar klaar.”

Herkenbaar

Schoorvoetend biechtte burgemeester Ruud van den Belt de Sint op dat hij zijn ambtsketen was kwijtgeraakt en hierdoor Sinterklaas eigenlijk niet officieel mocht ontvangen. De Goedheiligman maakte er echter geen probleem van. “Overal is een oplossing voor. Niet bij de pakjes neerzitten.” Waarna de burgemeester hem wees op alle tekeningen die de basisscholieren hadden gemaakt speciaal voor Sinterklaas én op alle ambtsketens die waren vervaardigd voor de burgemeester zelf. Dat het moeilijk kiezen is, herkende de Sint wel. “Ik kan ook nooit de mooiste tekening uitkiezen.” Burgemeester Ruud van den Belt toonde zich in ieder geval blij met de ambtsketens. “Een burgemeester is net een fiets, zonder ketting is ie niets,” rijmde hij. Om er aan toe te voegen dat hij morgen en overmorgen weer aan andere van de ontvangen ambtsketens zal dragen.

Cadeautjes

Waarna hij voor de verandering eens cadeautjes uitreikte aan Sinterklaas: een chocoladeletter met de S van Steenbergen én een afbeelding van het wapen van de gemeente Steenbergen. “Dat verbindt alle kernen met elkaar, net als het ambtsteken.” Sinterklaas ten slotte liet weten dat elk kindje zijn schoen mag zetten en dat hij hoopt volgend jaar weer een intocht in de Steenbergse haven te mogen meemaken, om onder de klanken van het lied ‘Dag Sinterklaasje’ voorlopig afscheid te nemen.

‘O kom er eens kijken-journaal’

De komende weken staan er nog meer afleveringen van het ‘O kom er eens kijken-journaal’ op het programma, waarbij de Sint alle kernen van de gemeente aandoet en de zoektocht naar de ambtsketen van de burgemeester doorgaat. Het uitzendschema is als volgt: zaterdag 21 november, 15.00 uur, Dinteloord; zondag 22 november, 15.00 uur, Kruisland; woensdag 25 november, 15.00 uur, De Heen, zaterdag 28 november, 15.00 uur, Nieuw-Vossemeer; zondag 29 november, 15.00 uur, Welberg; zaterdag 5 december, 15.00 uur, Steenbergen (ontknoping).

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief