Jaarboek heemkundekring De Steenen Kamer is eerbetoon aan Willem van Ham
Foto: Gemeente Steenbergen

Jaarboek heemkundekring De Steenen Kamer is eerbetoon aan Willem van Ham

STEENBERGEN - In een besloten gezelschap heeft burgemeester Ruud van den Belt donderdag het eerste exemplaar van het jaarboek 2020 van heemkundekring De Steenen Kamer in ontvangst genomen.


Het boek heeft de titel ‘Willem van Ham. Een leven lang geschiedenis’ gekregen en staat volledig in het teken van de dit jaar overleden Willem van Ham. De oud-archivaris overleed liet een schat aan geschiedkundige informatie achter. Voor de voorzitter van De Steenen Kamer, Gerard Baten, reden genoeg om voor het eerst in de historie van de heemkundekring een jaarboek helemaal in het teken te zetten van één persoon. Zo wordt volgens Baten een ‘groot historicus en oud lid van onze heemkundekring geëerd’.

Corona

Ook voor heemkundekring De Steenen Kamer verliep dit jaar door de coronamaatregelen anders dan gepland. Zo kon het jaarboek niet zoals gebruikelijk worden gepresenteerd tijdens een ledenbijeenkomst. Om dit bijzondere moment toch een feestelijk tintje te geven, nam de burgemeester het eerste exemplaar graag in ontvangst. 

Geschiedenis

Heemkundekring De Steenen Kamer is in 1994 opgericht met als doelstelling het verleden te onderzoeken, belangstelling te wekken en voorwerpen en geschriften te verzamelen die betrekking hebben op de geschiedenis van Steenbergen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief