Weekmarkt Steenbergen: ‘Het zou zo gezellig kunnen zijn als het drukker was’
<p>Marjan van Overveld met kleindochter Lou-Lou: &#39;We blijven voorlopig gewoon komen, hoor&#39;</p>

Marjan van Overveld met kleindochter Lou-Lou: 'We blijven voorlopig gewoon komen, hoor'

(Foto: Christel Schiphorst)

Weekmarkt Steenbergen: ‘Het zou zo gezellig kunnen zijn als het drukker was’

STEENBERGEN - Iedere week bezoekt Marjan van Overveld (62) de markt in Steenbergen. Steevast op woensdagmiddag koopt zij haar groente en fruit, kaas en soms ook kip op de kleine markt, met zicht op de Gummarus.


Dit keer is ze met haar kleindochter Lou-Lou (2) op stap, want woensdag is haar oppasdag. Terwijl oma snuffelt om de mooiste sinaasappels te kopen, krijgt de jongedame een gepeld mandarijntje toegestopt van de marktvrouw. Klantenbinding begint jong! En een nóg grotere glimlach verschijnt als ze ook nog eens een zwarte piet chocolade lolly laat zien.

Dubbele rijen

Marjan herinnert zich dat ze hier met haar 2-jarige dochter kwam (moeder van Lou-Lou). “Dubbele rijen kramen stonden hier op de markt, je kon er alles kopen, het was een drukte van jewelste,” vertelt ze beeldend. “Aan markthandelaren en klanten was geen gebrek! Nu is het bijna niets meer. Groente, kaas en poelier nog wel, maar ook de visboer heb ik al een tijd niet gezien”, verzucht ze, “het zou zo gezellig kunnen zijn als het drukker was.”

Leuk uitje

“De stimulans om te komen ebt wel een beetje weg, nu er bijna geen kramen zijn”, zo gaat Marjan verder, “vandaag is het wel helemaal erg, maar het is nog steeds een leuk uitje met mijn kleindochter en het fruit is heerlijk, dus we blijven voorlopig gewoon komen, hoor”, sluit ze optimistisch af. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief