Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

‘Ik kom hoofdzakelijk voor de kaasboer en voor verse bloemen’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

DINTELOORD - Het regent een beetje, maar onder de grote parasol van de kaasboer staat ze droog, mevrouw Roodbol (75). Een heel licht Engels accent verraadt haar afkomst, maar ze woont al tientallen jaren in Dinteloord.

 

“Ik kom hoofdzakelijk voor de kaasboer”, vertelt ze, “en voor verse bloemen in de kraam ertegenover.” Sinds jaar en dag komt mevrouw Roodbol op de markt en ook zij mijmert over vroeger. “De markt is zo klein geworden, vroeger was er een notenboer, een stroopwafelkraam, een sokkenverkoper, een broodkraam en nog veel meer! Daar is nu weinig van over.” Haar man (80) helpt haar om de kaas en eieren in de tas te stoppen. “We hebben ook al gehoord dat de bloemenverkoper geen opvolger heeft en hij stopt over vier weken, dus wie weet gaat de bloemenkraam ook wel verdwijnen!”

Afstand

In de rij voor de kaasboer, die de kaas en eieren nauwelijks kan aanslepen, stapt ze netjes van matje naar matje. Coronamatjes, net als bij de groenteboer in Steenbergen, die klanten waarschuwen om afstand te bewaren. Echt nodig lijkt het niet, want de Dinteloorders houden elkaar scherp, terwijl ze in de rij staan. Mevrouw en meneer Roodbol genieten iedere week van verse kaas, lekker ambachtelijk en ruime keus. Eén keer per maand verkoopt de kaasboer heerlijke grote loempia’s, die steevast op het bord bij het echtpaar Roodbol belanden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief