Burgemeester Ruud van den Belt: ‘Uw vertrouwen én betrokkenheid blijven hard nodig’
<p>Burgemeester Ruud van den Belt: &#39;Met het vaccin in aantocht mogen we gelukkig wel uitkijken naar betere tijden&#39;</p>

Burgemeester Ruud van den Belt: 'Met het vaccin in aantocht mogen we gelukkig wel uitkijken naar betere tijden'

(Foto: Gemeente Steenbergen)

Burgemeester Ruud van den Belt: ‘Uw vertrouwen én betrokkenheid blijven hard nodig’

STEENBERGEN - In zijn nieuwjaarstoespraak die op oudejaarsavond is uitgezonden tijdens het programma “Samen sterk het nieuwe jaar in!” op SLOS TV, heeft burgemeester Ruud van den Belt aan 2021 het thema ‘betrokken’ meegegeven.


“Een logisch gevolg van de grote maatschappelijke betrokkenheid in onze gemeenschap, die er het afgelopen jaar mede voor heeft gezorgd dat de gevolgen van de coronacrisis voor onze inwoners en ondernemers zo beperkt mogelijk zijn gebleven,” aldus de burgemeester. Normaal gesproken spreekt hij zijn nieuwjaarstoespraak uit tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis, die onder de huidige omstandigheden helaas niet door kan gaan. Vandaar ook de keuze voor ‘Samen sterk het nieuwe jaar in!’, om ondanks alle beperkingen tóch verbinding te maken met alle inwoners.

Oliebollenquiz

In deze uitzending konden de kijkers genieten van muzikale hoogstandjes van plaatselijke bodem en actief meedoen aan een gezellige Oliebollenquiz. Vervolgens was er een uitgebreide terugblik op het ‘onvergetelijke’ jaar 2020, waarin onder meer inwoners aan het woord kwamen die zwaar zijn getroffen door het coronavirus. Uit het overzicht bleek boven alles hoe de grote saamhorigheid in alle kernen van de gemeente Steenbergen heeft geholpen om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Economische schade

“Het thema ‘vertrouwen’ dat ik meegaf aan 2020 is dan ook, meer dan we op dat moment konden bevroeden, tot z’n recht gekomen,” stelde burgemeester Van den Belt in zijn toespraak. “Vertrouwen én betrokkenheid waren, zijn en blijven hard nodig nu sociale structuren onder druk staan en de economische schade steeds groter dreigt te worden.”

Klaarstaan

“Juist in zulke moeilijke tijden is het belangrijk om te weten dat we hier altijd klaarstaan voor elkaar en onszelf betrokken voelen bij het wel en wee van iedereen in onze samenleving, waardoor niemand er in onze gemeenschap alleen voorstaat.”

Vaccin

Met dank aan alle betrokken inwoners en niet in de laatste plaats alle zorgmedewerkers, besloot hij zijn toespraak uiteraard met de beste wensen voor het nieuwe jaar. “Met het vaccin in aantocht mogen we gelukkig wel uitkijken naar betere tijden.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief