Vuurwerkschade rond jaarwisseling kost Gemeente Steenbergen ruim 19.000 euro
Foto: Gemeente Steenbergen

Vuurwerkschade rond jaarwisseling kost Gemeente Steenbergen ruim 19.000 euro

STEENBERGEN - De vuurwerkschade die voor, tijdens en na de jaarwisseling is ontstaan in de gemeente Steenbergen bedraagt ruim 19.000 euro.


Ondanks het vuurwerkverbod en preventieve maatregelen is er veel schade ontstaan door illegaal vuurwerk. Zo werden er vernielingen aangebracht aan vijftien afvalbakken, vier verkeersborden, drie ondergrondse papiercontainers, twee bushokjes en een fietsoverkapping. In Dinteloord was er veel rotzooi op het Raadhuisplein en Zuideinde.

Balen

De vuurwerkschade viel dit jaar volgens de Gemeente Steenbergen veel hoger uit dan voorgaande jaren. De reden daarvoor blijft gissen. Wel is het zo dat er vaker grote verschillen zijn in de bedragen. Zo bedroeg de schade in Steenbergen vorig jaar ruim 5.000 euro terwijl dat het jaar daarvoor 13.000 euro was. Burgemeester Ruud van den Belt baalt stevig van de vele vernielingen: “In november zagen we al de eerste schade van vuurwerk en zelfs afgelopen week was het nog niet voorbij. Het vuurwerkverbod heeft gelukkig wel goed gewerkt om de druk op de ziekenhuizen te verminderen, maar de vernielingen die in onze kernen zijn aangericht zijn veel te groot. Zo ga je niet om met andermans spullen.” Alle beschadigingen in de gemeente Steenbergen zijn inmiddels hersteld door de buitendienst.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief