Teamleider Hof van Nassau is er zeker van: ‘Vaccineren haalt druk beetje van de ketel’
<p>Deni Bastiaanse, teamleider verpleeghuis Hof van Nassau: &#39;Alles wat veilig en vertrouwd was, is plotseling weg&#39;&nbsp;</p>

Deni Bastiaanse, teamleider verpleeghuis Hof van Nassau: 'Alles wat veilig en vertrouwd was, is plotseling weg' 

(Foto: tanteLouise)

Teamleider Hof van Nassau is er zeker van: ‘Vaccineren haalt druk beetje van de ketel’

STEENBERGEN - De 23-jarige Deni Bastiaanse uit Bergen op Zoom is teamleider bij Hof van Nassau in Steenbergen. Deni werkte daar nog maar net in zijn nieuwe functie, toen zijn team als eerste werd getroffen door corona. 


Die vuurdoop trok een zware wissel op hem, maar vooral ook op de medewerkers van drie woningen, elk met acht bewoners. “Het virus greep zo hard om zich heen, dat uiteindelijk acht bewoners zijn overleden. Dat maakt wel indruk, ja. Je staat 24 uur per dag, zeven dagen per week aan. En nog steeds.” Het coronavirus domineert het leven van Deni en zijn teamleden. “Ook als je thuis bent. Alles wat veilig en vertrouwd was, is plotseling weg. Als steeds meer medewerkers noodgedwongen thuis moeten blijven, hoe krijg ik de bezetting op orde? Hoe hou ik de situatie werkbaar voor mijn eigen mensen? Hoe ga je om met de zorgen en de angst bij je medewerkers? Hoe benader je mantelzorgers die alle beperkingen en de noodzakelijke andere werkwijze niet accepteren? Er komt zoveel op je af.” 

Goedgekeurd

Aanvankelijk twijfelde Deni of hij zich zou laten vaccineren, maar toch liet zich snel overtuigen. “Zo snel een vaccin, zoveel onbekend nog… Wat doet het op lange termijn met mijn lichaam? Dat soort vragen. Nu begrijp ik dat de basis van het vaccin er al lag en dat er nieuwe elementen aan zijn toegevoegd uit andere, beproefde vaccins. Het is inmiddels goedgekeurd en daar vertrouw ik op. Ik zie het als een mooie eerste stap om voor de hele samenleving de druk een beetje van de ketel te halen. Doen dus!” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief