John Rommers: één werkgever, 50 jaar vrijwilliger, 50 jaar sportjournalist
<p>John Rommers: &#39;De sociale contacten zijn het belangrijkst, hoor&#39;</p>

John Rommers: 'De sociale contacten zijn het belangrijkst, hoor'

(Foto :Christel Schiphorst)

John Rommers: één werkgever, 50 jaar vrijwilliger, 50 jaar sportjournalist

STEENBERGEN - In de koude en verlaten voetbalkantine van v.v. Steenbergen, omringd door al even ijzige, lege velden, word ik warm ontvangen door John Rommers, gedreven vrijwilliger van het eerste uur bij v.v. Steenbergen. 


In de kantine vertelt John Rommers (70) zijn levensverhaal. Hij trapte zijn eerste balletje bij SC Welberg, omdat hij naar school ging op de Pius X. Destijds viel de Franseweg waar hij woonde namelijk onder parochie Welberg. “Als klein manneke ging ik wel altijd met mijn vader mee naar v.v. Steenbergen, want daar speelde mijn oudere broer”, graaft John in zijn geheugen. Toen hij begon op de Gummarus MAVO in Steenbergen was de stap naar ‘zijn voetbalclub’, v.v. Steenbergen, dan ook snel gezet.

Korte voetbalcarrière

Maar op zijn achttiende ging het mis. “Ik kreeg een knieblessure en kon niet meer voetballen. Ik bleef wel komen en stond langs de lijn. Ik vond het ook leuk om dingen te organiseren en dat viel op bij het bestuur”, aldus John. Al in 1971 (hij was net 20) werd hij gevraagd voor het bestuur, als secretaris, wat hij 15 jaar met veel plezier heeft gedaan. In 1986 werd hij echter vestigingsleider bij Raab-Karcher en had hij een jong gezin en zo was de bestuursfunctie lastig te combineren. Dus even ertussen uit, maar na twee jaar was hij al weer terug! Dit keer met meer losse projecten, zoals het organiseren van het 60-jarig jubileum van de club, in 1993.

Deuren openen

De kracht van John Rommers bleef niet onopgemerkt bij de voetbalclub. “Naast de onderhoudscommissie ben ik sinds mijn pensioen in de sponsorcommissie verantwoordelijk voor de reclameborden”. 48½ jaar bij Raab-Karcher en 70 jaar roots in de Steenbergse samenleving zorgen ervoor dat hij veel mensen en bedrijven kent en deze goedlachse man opent daarmee vele deuren. “Maar de sociale contacten zijn het belangrijkst, hoor”, lacht John. Op de titel ‘Lid van Verdienste” (2020) zat hij niet echt te wachten. “Ach, er zijn wel 15 of 16 leden met deze titel, ondertussen,” grapt hij. Maar in een vereniging met maar liefst 125 vrijwilligers is het met 50 jaar inzet meer dan verdiend.

Voetbalverslaggever

Naast het vrijwilligerswerk op en rond het veld, bleek John ook een begenadigd schrijver: “Sinds 1971 schrijf ik voetbalverslagen voor de Steenbergse Courant”. Zijn plakboek is het levend bewijs van een halve eeuw schrijverstalent. Hij was bij iedere wedstrijd, maar op een gegeven moment had hij voor de uitwedstrijden een souffleur, Sjef Dam (83). “Sjef was vroeger een verdienstelijk voetballer, ook in het betaald voetval bij RBC Roosendaal. Hij zit al jaren in het bestuur van v.v. Steenbergen. En omdat wij aan ‘n half woord genoeg hebben, verwerk ik zijn voetbalnotities tot een mooi verslag.”

Snel weer voetballen

Ook andere verenigingen waar hij actief is, willen graag de draad oppakken: Toneelgroep Cameleon had in 2020 haar 30-jarig jubileum willen vieren. Het Wielercriterium Steenbergen ging in 2020 niet door en zit voor 2021 ook nog op de schopstoel. John hoopt dat er ook weer snel gevoetbald kan worden: “Is het niet in competitieverband, dan in ieder geval trainen, want iedereen heeft de beweging en de sociale contacten hard nodig!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief