Afbeelding
Foto: UWV

Aantal werklozen in Steenbergen blijft toenemen: stijging van 15,2 procent over één jaar

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Het aantal mensen met een WW-uitkering in Steenbergen is wederom toegenomen. Kregen in november 2020 nog 378 mensen een uitkering, in de maand december waren dat er 401. Dat is een stijging van 6,1 procent. In vergelijking met december 2019 is het aantal WW-uitkeringen zelfs met 15,2 procent toegenomen.

De gemeente Steenbergen scoort daarmee iets slechter dan het provinciaal gemiddelde. In december 2020 werden in Noord-Brabant 42.400 WW-uitkeringen verstrekt. Dat was een stijging van 3% in vergelijking met november 2020. Het aantal uitkeringen lag in december 2020 in Noord-Brabant ook hoger dan in december 2019 (23%). Ook landelijk nam het aantal lopende WW-uitkeringen zowel op maand- als op jaarbasis toe, met respectievelijk 3% en 28%.

Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant is tijdens de coronacrisis fors opgelopen in vergelijking met de periode voor corona. Het effect van de coronamaatregelen op het aantal WW-uitkeringen wordt echter gedempt door de tijdelijke financiële steunmaatregelen van de overheid. Een van die financiële regelingen is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Met behulp van de NOW-regeling kunnen werkgevers met substantieel omzetverlies een groot gedeelte van hun loonkosten vergoed krijgen. De steunmaatregelen fungeren daarmee als vangnet waarmee veel directe werkloosheid voorkomen wordt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief