‘Vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum De Nieuwe Haven is echt genieten’
<p>Jo de Bruijn, vrijwilliger bij woonzorgcentrum De Nieuwe Haven in Dinteloord.</p>

Jo de Bruijn, vrijwilliger bij woonzorgcentrum De Nieuwe Haven in Dinteloord.

(Foto: Christel Schiphorst)

‘Vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum De Nieuwe Haven is echt genieten’

DINTELOORD - Op de bank in zijn huis vertelt Jo de Bruijn over zijn vrijwilligerswerk bij De Nieuwe Haven van Tante Louise in Dinteloord. 


Het liefst was hij nu bij De Nieuwe Haven geweest, om ter plekke te laten zien wat hij doet en voor wie, maar de deuren zijn - tot zijn grote verdriet - nog grotendeels gesloten. Sinds een jaar of acht helpt hij bij het woonzorgcentrum met allerlei activiteiten, zoals muziekmiddagen, bingoavonden en wandelen met de ouderen. In 2012 is hij er ingerold. Zijn moeder was daar opgenomen en zo is het begonnen. “Enkele weken nadat mijn moeder was overleden, werd ik gebeld door de activiteitenbegeleidster of ik wilde helpen bij een bingoavond, ik heb toen meteen ‘ja’ gezegd,” vertelt Jo.

Klusjes

“De wandeling over de markt op donderdag vinden de mensen altijd fijn”, gaat hij verder, “en we kunnen altijd extra vrijwilligers hiervoor gebruiken,” roept hij op. “Normaal gesproken ben ik drie halve dag per week hiermee bezig, en voor de Zonnebloem ook nog eens een halve dag,” vertelt hij met voldoening. “Gelukkig mogen we ook nu weer een spelletjesmiddag houden met tien mensen. Bij de eerste lock-down mochten we helemaal niet naar binnen, dat was vreselijk,” herinnert Jo zich. “Ik ben toen maar plantenbakken gaan verzorgen op het terras van De Nieuwe Haven en andere kleine klusjes, want ook ík moest iets om handen hebben en mensen zien.” Jo hoopt iedereen weer snel terug te zien, bewoners en vrijwilligers, want met mensen bezig zijn vindt hij het leukst. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief