Gerda gaat door het vuur voor mensen die hulp nodig hebben
<p>Gerda van Caam is vrijwilliger bij De Ontmoetingswinkel in Steenbergen.</p>

Gerda van Caam is vrijwilliger bij De Ontmoetingswinkel in Steenbergen.

(Foto: collectie Gerda van Caam)

Gerda gaat door het vuur voor mensen die hulp nodig hebben

 STEENBERGEN - Vol compassie vertelt Gerda van Caam over haar vrijwilligerswerk. Niet dat ze het als ‘werk’ ziet, want Gerda gaat gewoon altijd door het vuur voor mensen die hulp nodig hebben. 


Gerda is vrijwilliger bij De Ontmoetingswinkel in Steenbergen en heeft samen met Rian Liefhebber het concept bedacht. Vol enthousiasme steekt ze van wal: “In onze gemeente zijn er heel veel mensen die écht hulp nodig hebben, terwijl ze daar niet altijd voor in aanmerking komen. Volgens de regeltjes vallen ze bijvoorbeeld buiten de boot voor de Voedselbank, maar ze hebben wel die steun nodig. Soms schamen ze zich voor hun situatie en durven daarom nergens aan te kloppen. Ondertussen hebben we vanuit de Ontmoetingswinkel twee langlopende projecten: 25 gezinnen krijgen iedere week een tas met boodschappen van ons. Met acht vrijwilligers brengen we dit rond. En 80 mensen krijgen wekelijks soep … Met een praatje, want dat is nu nog belangrijker.”

Uit het hart

“Afgelopen week was ‘t hartstikke glad, maar we laten de mensen niet stikken, hoor, we gaan gewoon op pad,” vertelt Gerda. Dankzij donaties zijn de ingrediënten en boodschappen te betalen, maar er is wel een tekort aan wc-papier, dus wie helpt Gerda nog? Ook de boeren doneren, de bakker en zelfs ZLTO. “Ik ben ook erg trots op onze kerstpakkettenactie,” gaat Gerda verder. “Daarmee maakten we mensen heel erg blij. Dit vrijwilligerswerk komt recht uit mijn hart, mijn liefde voor de medemens. Als ‘n ander mens gelukkig is, dan ben ik ook gelukkig,” sluit ze af.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief