VV Steenbergen haalt Adnan Alisic binnen als assistent-trainer
Foto: pixabay

VV Steenbergen haalt Adnan Alisic binnen als assistent-trainer

STEENBERGEN - Adnan Alisic is met ingang van het seizoen 2021-2022 de nieuwe assistent-trainer van VV Steenbergen. Momenteel is hij actief speler bij RVV Coal in Rotterdam, dat uitkomt in de Zondag Derde Klasse. Hiernaast is hij één van de jeugdtrainers bij de JO11-1, waarin zijn dochter Halima speelt. Zijn zoon Emin speelt in de JO13-1 van VV Steenbergen.


Alisic verhuisde in de zomer van 2019 vanuit Rotterdam naar Steenbergen, waardoor zijn kinderen bij VV Steenbergen belandden. De oud-prof zou in eerste instantie ook bij VV Steenbergen komen voetballen. Hij besloot uiteindelijk echter toch nog bij COAL te blijven, waar hij na een profcarrière nog samen met zijn tweelingbroer kon voetballen. Adnan Alisic was de voorbije jaren ook assistent-trainer bij Feyenoord Soccer Schools. Momenteel hij sportcoach bij Het Talentenhuis.

Profcarrière

Adnan Alisic speelde tijdens zijn profcarrière voor FC Utrecht, FC Dordrecht, Excelsior en het Hongaarse Debreceni. Na zijn terugkeer uit Hongarije volgde een tweede periode bij FC Dordrecht, waarmee hij naar de Eredivisie promoveerde. Aansluitend verkaste hij via GVVV naar Leonidas, de club waar hij ook in de jeugd speelde. Hiermee maakte hij de denkbeeldige cirkel rond. Na zijn topamateurtijd bleef het toch in zijn hoofd spelen om nog met zijn tweelingbroer samen te spelen, dit werd bij RVV COAL, waar hij dit seizoen voor het laatst actief is.

Cursus

Tijdens zijn assistent-trainerschap bij VV Steenbergen zal Alisic de cursus TC3 (UEFA C) volgen, waarmee hij gaat bouwen aan een invulling rondom het voetbal na zijn actieve carrière. Het bestuur van VV Steenbergen meldt blij te zijn met zijn aanstelling en de kans die hem hierin kan worden geven. Alisic wordt niet alleen assistent-trainer, ook als voetballer zal hij aansluiten bij de hoofdmacht van VV Steenbergen, zodat hij ook in het veld zijn ervaring over kan dragen op de jonge spelersgroep.

Tim van der Ree

Met de komst van Alisic is de opvolging van de huidige assistent-trainer Tim van der Ree rond. Laatstgenoemde gaf reeds eerder te kennen volgend seizoen graag weer zelfstandig voor een groep te staan en daarom afscheid te nemen van VV Steenbergen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief