Burgemeester Ruud van den Belt kwam het prikteam hoogstpersoonlijk een hart onder de riem kwam steken.
Burgemeester Ruud van den Belt kwam het prikteam hoogstpersoonlijk een hart onder de riem kwam steken. Foto: Gemeente Steenbergen

Symbolisch bedankje voor huisartsenpraktijken Steenbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Ook in de gemeente Steenbergen is een begin gemaakt met het vaccineren van 63- en 64-jarigen tegen het coronavirus. Burgemeester Ruud van den Belt kwam het prikteam hoogstpersoonlijk een hart onder de riem kwam steken. 

Dat gebeurde zaterdag bij huisartsenpraktijk Molenweg in Steenbergen. “Na een jaar waarin we veel leed voorbij hebben zien komen, stonden we echt te trappelen om te kunnen gaan inenten,” vertelde dokter Breugelmans. De huisarts en de burgemeester bleken exact op dezelfde lijn te zitten. “De maatregelen in acht nemen is noodzakelijk om de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, maar het vaccinatieprogramma is uiteindelijk de enige echte oplossing om de pandemie te stoppen,” zo stelde het tweetal. Dokter Breugelmans noemde het indrukwekkend hoeveel invloed de coronacrisis, zowel lichamelijk als geestelijk, op zijn patiënten heeft. “Jong en oud lijden er zwaar onder, daarom hebben we er dit extra werk graag voor over. De bereidheid om ingeënt te worden is gelukkig ook groot.” Burgemeester Van den Belt bedankte de huisarts en zijn team voor hun inzet en bracht ook een lekker tussendoortje mee, dat goed in de smaak viel. Met zijn bezoek aan de praktijk in Steenbergen bedankte de burgemeester symbolisch alle huisartsen en hun medewerkers in de gemeente Steenbergen. “Hun goede zorgen voor onze inwoners worden zeer gewaardeerd,” aldus Van den Belt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief