Foto: Shutterstock

Lenteweer in aantocht: begin volgende week 20 graden mogelijk

STEENBERGEN - Komend weekend gaat de zomertijd weer in en dat gaat meteen gepaard met hogere temperaturen. Dat meldt Weeronline. Zondag wordt het al tussen de 11 en 14 graden en begin volgende week stijgt het kwik naar 15-18 graden. Lokaal kan het mogelijk 20 graden worden.


De laatste ‘wintertijddag’, zaterdag, verloopt koud met maxima van 8-10 graden. Tijdens felle buien is er op deze dag kans op (zware) windstoten, onweer en hagel. Zelfs een vlok kletsnatte sneeuw is mogelijk. Een totaal ander weerbeeld wordt verwacht voor zondag. Hoewel er nog wel wolken zullen zijn, worden die afgewisseld met af en toe zon. In het zuiden blijft het waarschijnlijk droog en overdag wordt het zo’n 11 tot 14 graden.

Na het weekend loopt de temperatuur verder op. In het zuiden en oosten kan het kwik lokaal oplopen naar 20 graden. In de rest van het land wordt het 15-18 graden. Daarbij schijnt de zon geregeld en is het veelal droog, maar vooral in het binnenland kan ook een enkele bui voorkomen. In de tweede helft van volgende week lijkt het weer een aantal graden koeler te worden, maar de kans op overwegend droog weer met regelmatig zon blijft groot.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief