<p>De kale vlakte in het Dinteloordse hertenkamp.</p>

De kale vlakte in het Dinteloordse hertenkamp.

(Foto: Tim Huisman)

Fractie D66 wil nieuwe grasmat hertenkampje Dinteloord

DINTELOORD - Het ontbreekt de herten in het Dinteloordse hertenkampje momenteel aan een grasmat. Het welzijn van de dieren zou hiermee wel eens in het gedrang kunnen komen, vreest de Steenbergse fractie D66. In een brief aan het college vraagt fractievoorzitter Tim Huisman burgemeester en wethouders om actie te ondernemen.


“D66 heeft, mede naar aanleiding met gesprekken van verontruste bewoners en parkbezoekers, kennisgenomen van de erbarmelijke omstandigheden waarin de geliefde herten van Dinteloord verkeren,” zo schrijft Huisman. Dat de grond in Dinteloord anders is dan in andere kernen is volgens hem wel bekend: door de Dinteloordse kleistructuur groeit een aantal planten en gewassen anders, minder of beter dan in andere kernen. Dat zou er de oorzaak van kunnen zijn dat het gras in het hertenkamp minder snel groeit. Of wellicht hebben de herten te sneltoegang gekregen tot de nieuwe grasmat. 

Dierenwelzijn

Wat ook de reden is, het mag volgens Huisman geen reden zijn dat deze dieren op kale grond leven. “Temeer omdat de gemeente Steenbergen zich profileert als een groene gemeente, is het opmerkelijk dat deze dieren op de Dinteloordse klei staan,” stelt hij namens de D66-fracctie. “We gaan er wel vanuit dat de dieren genoeg bijgevoerd worden, op dit moment hebben we nog geen aanwijzingen dat het dierenwelzijn in gedrang komt. Dit kan op termijn veranderen.” Met de realisatie van een fatsoenlijke grasmat ligt volgens de fractievoorzitter een veel eenvoudigere, duurzamere en goedkopere oplossing binnen handbereik.

Kostenplaatje

D66 is echter niet gerust op de toekomstige ontwikkelingen van het hertenkampje. Tim Huisman wil van het college daarom antwoord op de vraag wat de reden(en) is/zijn dat het gras bij het hertenkampje verdwenen is. Ook wil hij weten welke activiteiten er al door de Gemeente Steenbergen zijn ontplooid om de grasmat terug te krijgen. Hiernaast is hij benieuwd hoe de Gemeente Steenbergen ervoor gaat zorgen dat de grasmat weer terugkomt, dat het dierenwelzijn verbetert én dat er minder kosten worden gemaakt voor het bijvoeren. Verder wil hij namens de D66-fractie uitleg over de totale kosten die inmiddels zijn gemaakt vanwege het ontbreken van de grasmat, onder meer met betrekking tot het bijvoeren van de herten. Tot slot wil Huisman, vooruitlopend, een overzicht van het te verwachten totale kostenplaatje tot er een nieuwe grasmat ligt.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief