Jong ontmoet oud op Zorghoeve Kakelbont
<p>Annie van Schoor-Bogers en stagiair Ileida Bulut bij Zorghoeve Kakelbont.</p>

Annie van Schoor-Bogers en stagiair Ileida Bulut bij Zorghoeve Kakelbont.

(Foto: Christel Schiphorst)

Jong ontmoet oud op Zorghoeve Kakelbont

STEENBERGEN - Jong ontmoet oud op Zorghoeve Kakelbont. Het buitenleven en de lentezon maakt iedereen vrolijk en lekker samen wandelen is goed voor iedereen!


Annie (78) is heel graag op Kakelbont. Ze komt wel drie keer per week naar de zorghoeve en het liefst kwam ze nog vaker. “Ik ben dol op schilderen en creatief bezig zijn. Ook voor Pasen hebben we iets moois geknutseld,” vertelt ze vrolijk. Onder de bezielende leiding van Ria halen de deelnemers het beste uit zichzelf. “Ik schilder graag oude boerderijkes, kijk maar,” en ze wijst naar een mooi schilderijtje achter haar. “Thuis komt het daar niet van. En als de kleinkinderen er zijn, dan al helemaal niet,” lacht ze. Ze heeft het zienderogen naar haar zin en is ook aan het gekken met Agnes, die naast haar zit.

Ileida (17) is al ruim een half jaar stagiair bij de Zorghoeve, ze woont in Roosendaal en komt met een busje naar haar stageplek in de polder. “Ik vind het contact met de ouderen heel erg fijn,” begint ze, “gewoon een praatje maken, helpen en klaar staan voor de mensen.” Ze is bezig met Niveau 1 - Zorg en Welzijn en zal dit jaar goed volbrengen. Ileida heeft haar zinnen gezet om verpleegkundige te worden over een paar jaar. “Door met ouderen te werken, merk ik dat het ook makkelijker wordt om contact met andere mensen te maken, in alle leeftijdsgroepen,” vertelt ze. Ze maakt een sterke persoonlijke ontwikkeling door tijdens haar stagejaar in de zorg. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief