Steenbergse jongeren maken samen de rap ‘Beat Corona’

STEENBERGEN - “Hoe moeten wij, nu verder. Hoe troosten wij, alle anderen. Corona heeft het zwaar gemaakt, Nu staan sommigen alleen op straat.” Zo eindigt de tekst van de rap ‘Beat Corona’ die verwoordt wat jongeren in Steenbergen voelen na een jaar corona.


Na een oproep in november 2020 vanuit het jongerenwerk Steenbergen, pakten zes enthousiaste jongeren Rutger, Vincent, Jorick, Wesley, Seb en Sarah de handschoen op. Al regelmatig voerden zij gesprekken over het thema: ‘waar doe jij het voor’, over hoe zij het volhielden om zich aan de coronamaatregelen te houden. Een mooi vervolg aan deze gesprekken was om hier een lied over te maken. Ze schreven met elkaar de teksten die het gevoel weergeeft hoe zij deze tijd ervoeren.

Clip

Zangeres en tekstschrijfster uit Steenbergen Josje Fontein hielp met het kloppend maken van de tekst en bij het inzingen op de beat die Rutger Bosselaar componeerde. Het lied werd vervolgens opgenomen in het jeugdhonk in Steenbergen. Zo moest bijvoorbeeld verschillende stukjes minimaal drie keer worden gezongen of gerapt, om het beste effect te krijgen. Josje en Rutger produceerden het nummer uiteindelijk tot een mooi geheel. Vervolgens hebben de jongeren nagedacht over een bijpassende clip. Hierin zijn gecombineerd rap, zang en beelden van het jeugdhonk in Steenbergen waar de jongeren regelmatig te vinden zijn. José Mens verzorgde de montage van de clip.

Supertrots

Wethouder Esther Prent is meer dan enthousiast over het resultaat. “Ik ben, net als de jongerenwerkers, echt supertrots hoe deze zes kanjers hun stem laten horen. Het is niet makkelijk om al een jaar lang op te groeien in deze rare coronatijd. In ons land hebben jongeren al drie generaties de vrijheid gehad om samen te ontdekken, te vallen en weer op te staan, te ontmoeten, te leren en plezier te maken. Nu houden jongeren al meer dan een jaar rekening met alle beperkingen en dat doen ze hartstikke goed. Ik hoop dat volwassenen zich goed in hen verplaatsen, om te begrijpen hoe zij zich voelen en wat het met hen doet.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief