<p>Jaana van Marle en haar zoon Olli, nieuwkomers in Heense Molen.</p>

Jaana van Marle en haar zoon Olli, nieuwkomers in Heense Molen.

(Foto: Christel Schiphorst)

Ode aan het dorp: ‘Ik heb met bijna alle mensen op de dijk contact’

 HEENSE MOLEN - Nieuwkomer in het dorp, Jaana van Marle, heeft in ‘Heensche Molen’ haar stekje gevonden.


Ruim drie jaar geleden verhuisde ze met haar gezin van Bergen op Zoom naar hun nieuwe stek op de dijk aan het eind van het dorp. “Ik vind het hier fantastisch,” begint Jaana enthousiast, “ik heb met bijna alle mensen op de dijk contact, terwijl ik in Bergen niet veel verder kwam dan de naaste buren.”

Iedere dag wandelt ze met haar hond door het dorp. “Mensen zeggen hier nog gedag terug als je ze groet, even ‘n praatje maken is ook heel gezellig. Als je als nieuwkomer hier komt, moet je daar ook echt de tijd voor nemen, maar dat vind ik juist heel erg leuk. Het is echt heel fijn om in ‘n klein dorp te wonen. We hebben ook een whats-app groep, die goed van pas komt bij ‘n inbraakgolf of een weggelopen kat. Maar we wensten elkaar ook gelukkig nieuwjaar om middernacht.” Met kerst was ‘t lintdorp ook prachtig verlicht, van heinde en verre was molen De Vos te zien met ‘n sliert aan lichtjes van de huizen ernaast.

“Wij wonen op de dijk, dus aan de doorgaande weg, die veel drukker is geworden sinds de A4, maar toch straalt de omgeving voor mij nog veel rust uit. Het voorbijrijdende verkeer over de weg is ‘n ander soort drukte dan wonen in de stad. We hebben ons dijkhuisje flink aangepakt en ook ‘n ‘privécafé’ gemaakt in de oude schuur. We waaien wel uit ons hemd, zo in de polder, maar we hebben hier écht wel onze stek gevonden.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief