Foto: Christel Schiphorst

Wianda en Alfred trainen een meidenvoetbalteam: ‘De gezelligheid onderling staat voorop’

WELBERG – Ze begonnen als voetbaltrainers van hun oudste zoon, op een gegeven moment zijn Wianda en haar man Alfred overgestapt naar ‘t trainen van één team, MO15-1.


Door Christel Schiphorst

Vol enthousiasme over haar meiden trapt Wianda af: “Winnen is niet belangrijk, maar je best doen en ervan leren en vooral de gezelligheid onderling staat voorop. Het voor elkaar en met elkaar willen werken. Alfred en ik draaien nu al heel wat jaren mee bij SC Welberg en we zijn trots op de vele meidenteams. Bij sommige verenigingen is dat heel anders. De scheidsrechter die niet komt opdagen, of dat we op een veldje achterin gepropt worden met maar halve belijning en veel te hoog gras.” SC Welberg is één van de grootse clubs op het gebied van meidenvoetbal in de regio: “Op dit moment hebben we één MO11, 2x MO13, 1x MO15, 2x MO17 en 1 Damesteam. Dus voor iedere leeftijd is er wel een plekje. Vanaf volgend jaar ook een MO19.” (MO staat voor Meiden Onder.)

“De KNVB heeft zeker stappen gemaakt met damesvoetbal. Het is uit de babyschoenen, maar er kunnen naar mijn idee nog veel meer stappen worden gemaakt,” gaat Wianda door. “Zo zijn er weinig meiden toernooien. Het is altijd goed zoeken om er één te vinden en vaak zijn het maar half-veld toernooien. Ook de sfeer bij damesvoetbal is vaak goed. Met de meiden en hun ouders zijn we een keer naar de Oranje Leeuwinnen geweest. Wat een top sfeer heerste daar. Het is gewoon echt heel erg gezellig!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief