Ed Hobo bij de Zeelandweg-Oost in Steenbergen.
Ed Hobo bij de Zeelandweg-Oost in Steenbergen. Foto: Christel Schiphorst

‘Fietsoversteek op Zeelandweg-Oost is al tientallen jaren erg gevaarlijk’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN - Ed Hobo (62) staat met zijn fiets bij de oversteek tussen Reinierpolder 1 en 2, op de Zeelandweg-Oost in Steenbergen. Het meeste verkeer raast voorbij, nauwelijks gehinderd door de verkeersdrempels enkele tientallen meters verderop.

 

“Ondanks alle inspanningen om een 30 km-zone te maken, hebben heel veel automobilisten hier maling aan,” steekt Ed van wal. “Daarbij komt dat de snelheidswaarschuwingen vooral gericht zijn op inkomend verkeer en niet op uitgaand verkeer op de Zeelandweg-Oost. Zodra velen de stadshaven achter zich laten, gaat het gas erop, en als er iemand is, die wel eens 30 km/u rijdt, zijn er zelfs asocialen die vol gas gaan inhalen op de Zeelandweg-Oost.”

Hij is duidelijk boos, zijn zoon is al eens geschept door een automobilist op de oversteek, waar hij nu staat. En iedere dag fietst hij met zijn dochter van 7 hier langs en moeten ze oversteken om op Reinierpolder 2 te komen. Ed heeft zich in de gemeenteraad hard gemaakt voor het zebrapad tussen de Albert Heijn en Vraagwijzer, dat er na 7 maanden eindelijk is gekomen. “Maar ook de fietsoversteek op Zeelandweg-Oost is al tientallen jaren erg gevaarlijk. Dagelijks komen er veel mensen op de fiets naar de beide Reinierpolders, die ook moeten oversteken.” Vanuit de haven staat er geen extra 30 km-bord, er zijn geen snelheidsmetingen (de stad uit) en ook nauwelijks obstakels, behalve ‘n ‘leuke slinger’ vlakbij de oversteek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief