Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Recordaantal lintjes in gemeente Steenbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Maar liefst achttien inwoners van de gemeente Steenbergen, plus één oud-inwoner, mochten vandaag een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen voor hun maatschappelijke verdiensten. Een unicum, want nog nooit eerder werden er tijdens de plaatselijke Lintjesregen zó veel lintjes weggegeven. De gelukkigen mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dat de Lintjesregen van 2021 in Steenbergen de geschiedenis in zal gaan als een hoosbui, zegt volgens burgemeester Ruud van den Belt alles over de lokale gemeenschap. “Dit onderstreept nog maar eens de uitzonderlijk grote, vrijwillige organisatiekracht in onze samenleving en de bereidheid van onze inwoners om zich belangeloos in te zetten voor het welzijn van hun medemens. Die geweldige betrokkenheid, daar mogen we allemaal hartstikke trots op zijn. ”

De verdiensten van de decorandi zijn zeer divers. “Wat dat betreft is het appels met peren vergelijken, maar de criteria zijn voor iedereen hetzelfde. Je moet je echt langdurig hebben onderscheiden op het sociaal-maatschappelijke vlak om voor een lintje in aanmerking te komen”, weet de burgervader.

“Dat hebben deze mensen, ieder op zijn of haar eigen manier, nadrukkelijk gedaan. Met hart en ziel.” Uiteraard met in achtneming van alle coronavoorschriften, vond de uitreiking verdeeld over heel de dag plaats in het gemeentehuis, steeds in een zo beperkt mogelijk gezelschap. Voor familie, vrienden en bekenden van de decorandi was een Zoomlink aangemaakt zodat zij er toch een beetje bij konden zijn.

Op beeldschermen waren zij ook zichtbaar voor degenen die een lintje ontvingen. De Lintjesregen was bovendien voor iedereen die dat wenste live te volgen via de SLOS.

Koploper
Verdeeld over de verschillende kernen mag Steenbergen zich koploper noemen voor wat betreft het aantal ontvangen lintjes afgelopen maandag. Twee bewoners van het gehucht Notendaal meegerekend, kregen in totaal tien inwoners uit Steenbergen een Koninklijke onderscheiding. Het gaat hierbij om Frans van den Branden (72), Rina Gelten-Raaymakers (76), Esther Krinkels-de Ron (52), Henk Oerlemans (85), André Smulders (61), Wim Visser (70) en de tweelingzussen Gerda Schoonen (66) en Els Schoonen (66).

Het ‘Steenbergse’ gezelschap wordt gecompleteerd door Nell Nagelkerken-Bosters (68) en Corry Simons-Bosters (69) uit de buurtschap Notendaal, gelegen in het westen van de gemeente Steenbergen, tussen Steenbergen en Nieuw-Vossemeer.

Dinteloord en Kruisland moesten het ieder doen met drie lintjes, terwijl Welberg twee lintjes mocht afvinken. De inwoners van Dinteloord die zogezegd in de prijzen vielen zijn Anton Arnold (71), Simon de Feijter (61) en Corrie Nieuwkoop-Lokers. De drie Kruislanders die zijn verblijd met een Koninklijke onderscheiding zijn Ad van Oorschot (82) en het echtpaar Fred van der Heijden (75) en Lenie van der Heijden-van den Berg (76). Welberg wordt in het hele verhaal vertegenwoordigd door Christ Baselier (74) en Corné Koenraadt (65).

‘Dissonant’ in het gezelschap is Betsy van Giels-Suijkerbuijk (63) uit het tot de gemeente Bergen op Zoom behorende Lepelstraat. Toch ontving zij haar lintje in de gemeente Steenbergen, waar zij vandaan komt en al haar vrijwilligerswerk doet. 

FOTO’S MARIANNE MICHIELSEN

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief