Tessa en John uit Oud-Vossemeer op het terras in Nieuw-Vossemeer.
Tessa en John uit Oud-Vossemeer op het terras in Nieuw-Vossemeer. Foto: Christel Schiphorst

‘Terrasbezoek geeft een uitje in het weekend net even wat extra’s’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

NIEUW-VOSSEMEER - Wit wijntje in de hand, speciaal biertje ernaast en een lekkere lunch op tafel. Puur genieten voor John en Tessa uit Oud-Vossemeer.

“Eindelijk zijn we weer vrij, we mogen weer naar buiten!”, lacht Tessa vrolijk. Het jonge stel geniet volop van het eerste terrasje, hun eerste culinaire uitje in lange tijd. John: ”Ik kwam hier bijna iedere week, vaak op vrijdagavond, om het weekend in te luiden.” Tessa neemt het over: “We werken allebei erg veel, dus even ontspannen, lekker niets aan je hoofd en onder de mensen zijn, is gewoon heerlijk.” Ze zien een paar bekenden op het terras, die een verdiepinkje hoger zitten. “Kijk, dat bedoelen we!”

Onhandig

“De laatste lange maanden was het natuurlijk altijd zo, dat je wel een stukje kon gaan wandelen of zo, maar je had dan nooit een doel, een eindbestemming, een plek om even wat te drinken, of om tussendoor gebruik te maken van een toilet. Allemaal van die kleine dingen, die een uitje in het weekend net even wat extra’s geven”, gaat Tessa verder. De openingstijden vinden ze nogal raar gekozen en bijzonder onhandig voor al die werkenden, waartoe ook zij behoren. “We werken zes dagen in de week”, dus kunnen met deze regeling dan alleen op zondagmiddag komen. Dat vinden we erg jammer, want ’s avonds even ergens heen, hapje eten, drankje erbij, dat is helemaal fijn, maar het begin is er en deze zondagmiddag is voor herhaling vatbaar.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief