Afbeelding
Foto: Politie.nl

Man (27) uit Dinteloord na korte achtervolging aangehouden: bijrijdster (30) trapt agent in gezicht

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

DINTELOORD - Een 27-jarige man uit Dinteloord is afgelopen nacht na een korte achtervolging aangehouden op de Norbartlaan in Roosendaal. Hij zat onder invloed van alcohol achter het stuur. De vrouwelijke bijrijdster trapte een agent in het gezicht. 

Na een korte achtervolging kon de politie een 27-jarige man uit Dinteloord controleren. De beginnend bestuurder blies tijdens de controle ‘F’, wat wil zeggen dat hij teveel gedronken heef. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 700 ug/l, bijna acht keer te veel voor een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de man is vervolgens ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van acht uur. Nadat hij een verklaring had afgelegd mocht de man naar huis. 

In de auto van de man zat ook een 30-jarige vrouw uit Roosendaal. De vrouw was zichtbaar een hoorbaar behoorlijk onder invloed van alcohol. Ze eiste dat de agenten haar ook meenamen in hun auto naar het bureau. De agenten legden haar uit dat dit niet mogelijk was en dat zij op eigen gelegenheid naar het bureau moest gaan. 

Toen de agenten aanstalten maakten om met de verdachte te vertrekken, ging de vrouw voor de politieauto lopen waar de verdachte in zat. Eén van de agenten stapte uit om de vrouw naar de stoep te begeleiden. Daarnaast legde hij de vrouw uit dat ze de politieagenten niet moest belemmeren om hun werk te doen. Vervolgens kon de auto met daarin de verdachte van het rijden onder invloed wegrijden.

De vrouw ging echter voor de tweede politieauto staan en belemmerde de agenten om verder te gaan met hun werk. Opnieuw stapte een agent uit en zette de vrouw op een naast de weg gelegen grasveld. Daar kwam de vrouw ten val. De agent boog zich over haar heen om haar vermanend toe te spreken, maar toen trapte de dronken vrouw vol tegen het hoofd van de agent. 

Om de vrouw onder controle te krijgen gaf de agent de vrouw vervolgens een klap in haar gezicht. Daarop is de 30-jarige Roosendaalse aangehouden en vervoerd naar een politiecel. Daar werd een ambulance gebeld, omdat de vrouw letsel had opgelopen. Vanwege de beschonken toestand van de vrouw is zij ter observatie en behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Als de vrouw uit het ziekenhuis ontslagen wordt dan zullen agenten haar op het bureau verhoren. De agent die tegen zijn hoofd is getrapt doet aangifte van mishandeling.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief