Foto: Will Rombouts

Nieuwe politieke partij in de maak in gemeente Steenbergen: Lokaal Progressief

STEENBERGEN - Een Steenbergse verzameling van progressieve denkers, verenigd in één echt lokale partij. Met de oprichting van Lokaal Progressief hopen Nadir Baali en Joop Stoeldraijer, momenteel samen de huidige PvdA-fractie in de Steenbergse gemeenteraad vormend, een nieuwe politieke vuist te maken. Komende vrijdag vindt de oprichtingsvergadering plaats.


Progressieve politiek is breder dan de PvdA, zo stellen fractievoorzitter Nadir Baali en burgerraadslid Joop Stoeldraijer. Wat zij onder progressief verstaan? “Iedereen die zichzelf vernieuwend noemt, is van harte welkom. In het bijzonder gaan we voor een duurzame gemeente waarin stille armoede geen taboe is maar een hulpvraag, waarin iedereen een huis kan vinden. En zeker ook een gemeente waarin je samen met inwoners optrekt als het gaat om grote ruimtelijke projecten, niet pas achteraf. Ook moet de gemeenteraad kritischer worden op het college en de financiën: volksvertegenwoordigers moeten weer de baas zijn.”

Samenwerking

Baali vervolgt: “De afgelopen jaren hebben Joop en ik op vele dossiers samengewerkt met werk- en actiegroepen van inwoners. Denk aan het tegenhouden van kassen in het Westland, zonneparken in het Oudland en megaturbines in Dinteloord, of het verbeteren van verkeersveiligheid. Ken je feiten en doe het samen. Dat moet de standaard manier van politiek bedrijven worden.” Stoeldraijer ziet genoemde dossiers als prachtige voorbeelden van hoe het ook kan. Verkeersbeleid en laaggeletterdheid zijn naar zijn mening niet links of rechts. “Bij de meeste politieke onderwerpen gaat het vooral om het dichter bij elkaar brengen van inwoners en politiek,” aldus Stoeldraijer.

Voorstellen

Baali wijst op de vele voorstellen die door hem en Stoeldraijer de voorbije jaren zijn ingediend, al dan niet alleen of in samenwerking met steeds verschillende andere partijen.  “Denk aan een initiatiefvoorstel om alle jonge mensen van betaalbare woningen te voorzien, om armoederegelingen bekender te maken, en om iedereen ongeacht afkomst of geaardheid zich thuis te laten voelen.”

Aanmelden

Nadir Baali en Joop Stoeldraijer houden komende vrijdag in het gemeentehuis van Steenbergen de oprichtingsvergadering van Lokaal Progressief. Ze roepen belangstellenden voor de nieuwe politieke partij en/of het bijwonen van de oprichtingsvergadering op om zich te melden via het e-mail adres jstoeldraijer@home.nl of via het e-mail adres nadirbaali@hotmail.com

 



NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief