Foto: Gemeente Steenbergen

Bijzondere raadsvergadering aanbeveling herbenoeming burgemeester Van den Belt

STEENBERGEN - Op woensdag 16 juni komt de gemeenteraad van Steenbergen in een bijzondere raadsvergadering bijeen. Op de agenda staat de aanbeveling om burgemeester Van den Belt voor te dragen voor een tweede ambtstermijn.


Op 30 november 2015 is Ruud van den Belt geïnstalleerd als burgemeester van Steenbergen. De ambtstermijn van een burgemeester is zes jaar en kan iedere zes jaar verlengd worden. Dit jaar loopt de eerste termijn van burgemeester Van den Belt af. Volgens de wet kan de gemeenteraad bij de minister van Binnenlandse Zaken voordragen voor een tweede termijn.

Van gedachten wisselen

Op 16 juni komt de gemeenteraad allereerst om 19.30 uur in een besloten raadsvergadering op het gemeentehuis van Steenbergen bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over de aanbevelingen en om hierover te stemmen. In deze bijzondere raadsvergadering zal de gemeenteraad besluiten of dat er een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal worden gedaan tot herbenoeming van burgemeester Van den Belt. Om 20.15 uur wordt het besluit van de gemeenteraad in een openbare bijeenkomst bekend gemaakt. De openbare bekendmaking wordt ook uitgezonden via www.raadsteenbergen.nl en via de SLOS.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief