<p>Beeld van een van de eerdere edities van de Wielerronde van Steenbergen.</p>

Beeld van een van de eerdere edities van de Wielerronde van Steenbergen.

(Foto: Merijn Sitsen)

Wielerronde van Steenbergen op zondag 31 oktober

STEENBERGEN - Goed nieuws voor de wielerliefhebbers in de regio. De 77ste editie van de Wielerronde van Steenbergen vindt dit jaar plaats op zondag 31 oktober. Dat meldt Stichting Wielercriterium Steenbergen.


Begin dit jaar liet de stichting weten dat de voor zondag 11 april geplande jaarlijkse Wielerronde van Steenbergen helaas geen doorgang kon vinden in verband met de toen nog geldende coronamaatregelen. De situatie is inmiddels veranderd. Door de vele vaccinaties zijn er op dit moment gelukkig veel minder besmettingen dan enige weken geleden en ook de ziekenhuisopnames zijn beduidend minder geworden. De KNWU heeft daarom toestemming gekregen om beetje bij beetje weer amateurwielerwedstrijden te laten organiseren. Het is de verwachting dat vooral in oktober deze wielerwedstrijden zonder problemen doorgang kunnen gaan vinden. Er is daarom gekozen voor 31 oktober als nieuwe datum voor de Wielerronde van Steenbergen. Hopelijk kan er dan gereden worden aanwezigheid van het publiek.

 Topcompetitie

In het kader van de KNWU Topcompetitie zal er die dag een klassieker worden verreden voor junioren jongens (leeftijd 17 en 18 jaar) met een lengte van ca. 110 km en junioren meisjes (leeftijd eveneens 17 en 18 jaar) met een lengte van circa 80 km. Start en finish zullen plaatsvinden aan de Kapelaan Kockstraat te Welberg. Het parcours loopt voor beide categorieën verder via het Westland richting Nieuw Vossemeer. In de KNWU Topcompetitie komen de beste Nederlandse renners uit in de genoemde categorieën dus zal het aanwezige rennersveld kwalitatief van hoog niveau zijn. ‘Steenbergen’ is voor dit kalenderjaar de laatste wedstrijd van de topcompetitie, dus zal er zo goed als zeker in deze wedstrijd niet alleen gestreden gaan worden om de winst voor de Grote Prijs Steenbergen maar tevens om de uiteindelijke eindwinst van deze topcompetitie.

Jeugdwedstrijden

Naast deze klassiekers voor junioren jongens en meisjes zullen op een afgesloten parcours van ongeveer.4.5 km op Welberg ook wedstrijden gaan plaatsvinden van jeugdrenners in de categorie 5 (12-jarigen) categorie 6 (13-jarigen) en categorie 7 (14-jarigen). Zowel jongens als meisjes van de genoemde leeftijden kunnen aan deze onder de vlag van de KNWU georganiseerde jeugdwedstrijden deelnemen.

Dikke Banden Race

De sinds enkele jaren traditioneel geworden Dikke Banden Race, waaraan jongens en meisjes kunnen deelnemen van de Steenbergse basisscholen op gewone fietsen, kan helaas dit jaar niet doorgaan. Normaal gesproken wordt deze wedstrijd, in overleg met de scholen, georganiseerd in de maand juni, maar gezien de nu nog geldende coronabeperkingen kan dat dan nog niet. Volgend jaar zal de organisatie van de Dikke Banden Race zeer zeker weer worden opgepakt en zal getracht worden er, in het kader van de festiviteiten rondom 750 jaar Gemeente Steenbergen, een extra tintje aan te geven. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief