Er zijn straks vijftig tot zestig vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden.
Er zijn straks vijftig tot zestig vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden. Foto: Will Rombouts

Wielerronde van Steenbergen: ‘We zijn er helemaal klaar voor’

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Wielerliefhebbers in de regio hebben zondag 31 oktober inmiddels ongetwijfeld met rood omcirkeld in de agenda staan. Dan namelijk vindt de 77ste editie van de Wielerronde van Steenbergen plaats.

Eigenlijk stond het jaarlijks terugkerende evenement voor zondag 11 april gepland, maar vanwege de toen nog geldende coronamaatregelen maakte de organiserende Stichting Wielercriterium Steenbergen begin dit jaar al bekend dat de wielerronde op die datum in ieder geval niet zou plaatsvinden. De situatie is inmiddels veranderd. Het vaccinatiebeleid lijkt zijn vruchten af te werpen en het aantal versoepelingen groeit. Voor de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) reden om ook de organisatie van wielerwedstrijden weer ter hand te nemen. Het is de verwachting dat vooral in oktober deze wedstrijden zonder problemen doorgang kunnen gaan vinden. 

Puntjes op de i

“In eerste instantie kwam de KNWU op de proppen met zondag 17 oktober als nieuwe datum voor de Wielerronde van Steenbergen,” vertelt John Rommers van Stichting Wielercriterium Steenbergen. “dat botste echter met andere evenementen op de wielerkalender. “Er is daarom uiteindelijk gekozen voor 31 oktober als nieuwe datum voor de Wielerronde van Steenbergen. Hopelijk kan er dan gereden worden aanwezigheid van het publiek. Zelf hikken we wel een beetje aan tegen het late tijdstip in het jaar. Normaal wordt er in april gereden om de Grote Prijs van Steenbergen, een echte klassieker waarbij door de polder wordt gekoerst. In oktober zijn de boeren hier bezig met het afhalen van de bieten van hun land, wat doorgaans zorgt voor vuile wegen.” Toch voorziet hij geen onoverkomelijke problemen. “Het draaiboek ligt er en we hebben vijftig tot zestig vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. We zijn er helemaal klaar voor. Het is nog slechts een kwestie van de puntjes op de i zetten.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief