Moeder Ingrid, vader Pedro, Aaron en Enora genieten met volle teugen van hun bezoek aan de kermis.
Moeder Ingrid, vader Pedro, Aaron en Enora genieten met volle teugen van hun bezoek aan de kermis. Foto: Christel Schiphorst

Met het hele gezin naar de kermis in Steenbergen: ‘We vinden het hier top’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

Met het hele gezin gezellig naar de kermis op de Westdam. Moeder Ingrid, vader Pedro, Aaron en Enora vinden het top. Een gezellige sfeer, ook al is het wat klein. 

Ingrid lacht breeduit: “We kunnen eindelijk weer naar de kermis! We staan hier nu bij het eendjes vangen. Dat vinden de kinderen ook leuk. Ach ja, als ze maar een prijs winnen, dáár gaat het om.” Als geen ander kent ze de gedachtewereld van kleine kinderen want ze is al jaren een bevlogen juf van groep 1/2 op basisschool De Nieuwe Veste. Op de vraag wat kleine Enora het leukst vindt, is het antwoord: “Knuffels, heel veel knuffels”. Nou, dan komt ze hier op de kermis aan haar trekken. Overal kan je knuffels winnen: knuffels bij het blik gooien, bij de eendjes, grote knuffels die je los kunt knippen en bij het touwtje trekken. Aaron heeft ook een flink spel in de hand, ‘gewonnen’ bij één van deze attracties. Altijd prijs! Dát maakt alle kinderen blij. De ouders vinden het wel jammer dat de kermis dit jaar zo klein is. En niet alleen dit jaar, maar eigenlijk dat de kermis door de jaren heen erg klein is geworden. Zij en haar man hebben levendige jeugdherinneringen aan de tijd dat zij als 16- en 17-jarigen in het centrum van Steenbergen rondliepen en alle dagen naar de kermis gingen. “Het was best een groot volksfeest destijds.” Desondanks hebben ze geen behoefte om naar Bergen op Zoom te gaan, waar nu ook een kermis draait, die flink wat groter is. Uiteindelijk is dit kleine vertier voor hen en hun kinderen, op dit moment, genoeg. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief