Wethouder Wilma Baartmans: ‘Mooie stap in verdere verduurzaming van onze gemeente’
Wethouder Wilma Baartmans: ‘Mooie stap in verdere verduurzaming van onze gemeente’ Foto: Mark Koenraadt

Gemeente Steenbergen introduceert digitale AfvalWijzer

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - De Gemeente Steenbergen noemt het belangrijk om haar inwoners zo goed mogelijk te informeren over de afvalinzameling. De traditionele afvalkalender biedt een volledig overzicht, maar het kan volgens haar nog slimmer en meer op maat. Daarom introduceert de Gemeente Steenbergene de digitale AfvalWijzer. 

De AfvalWijzer is een app waarbij inwoners op elk gewenst tijdstip eenvoudig een gepersonaliseerde afvalkalender kunnen zien, tips over afvalscheiding kunnen lezen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Met de AfvalWijzer app is het mogelijk om direct in te zien wanneer welke container wordt geleegd. Ook kunnen inwoners meldingen instellen voor bijvoorbeeld afwijkende inzameldagen. Hebben inwoners toch liever de kalender in één overzicht? Ook dat is mogelijk door de afvalkalender te downloaden als PDF op www.mijnafvalwijzer.nl of op te vragen in een papieren versie.

Tips
Wethouder Wilma Baartmans is blij met de AfvalWijzer: “De gemeente Steenbergen zet zich in op het verduurzamen van de leefomgeving, door bijvoorbeeld het huishoudelijk afval zo goed mogelijk te scheiden en het bewust omgaan met grondstoffen zoals papier en plastic. In deze app krijgen inwoners daarom ook tips om het afval zo goed mogelijk te scheiden. Daarnaast blijven inwoners met de AfvalWijzer op de hoogte van het laatste nieuws rond afval(inzameling). Weer een mooie stap in de verdere verduurzaming van onze gemeente.”

Downloaden

De AfvalWijzer app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App Store. Het is na het downloaden alleen nog een kwestie van de postcode en het huisnummer invullen. Vanaf dat moment toont de AfvalWijzer een persoonlijk afvaloverzicht. De app geeft de mogelijkheid om meldingen in te stellen. Daarmee krijgen inwoners vóór het inzamelmoment de melding om de container aan straat te zetten. Ook is het mogelijk om meldingen te ontvangen van afwijkende inzameldagen.

Papieren versie

De traditionele folder met de inzamelroute wordt dit jaar niet meer huis aan huis verspreid. De papieren folder kan nog wel op worden opgevraagd of op centrale plaatsen in de gemeente Steenbergen worden opgehaald. Welke plaatsen dat zijn, wordt door de Gemeente Steenbergen later dit jaar bekendgemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief